12.4.2011

Positiivinen käänne.

Jatketaan ravintolateemalla, piipahdin pitkästä aikaa myös ravintola Saludissa. Saludilla on kohtalaisen hyvä maine mukiinmenevänä ruokapaikkana, josta kertoo muun muassa paikalle myönnetty Placa al Merito Turistico kilpi.

Paikkahan on hieman rustiikkisen oloinen päällepäin ja samalla selkeästi kansanravintola, hyvässä mielessä. Usein aiemmin käydessämme ruoka on ollut sangen kelvollista, mutta palvelu on tökkinyt pahemman kerran ja mieleeni tulee ainakin kaksi "ei koskaan enää" kertaa. Kuitenkin pari edellistä kertaa ovat muuttaneet mielikuvani täysin, palvelu on toiminut erinomaisesti.

Myös ruoka on aina ollut varmaa ja kelvollista, joskaan ei ehkä aivan huippua (osansa lienee kehnoilla kokemuksilla palvelusta). Tämäkin on kuitenkin muuttunut. Ruoka on parilla edellisellä kerralla ollut erittäin hyvää. Ankasta karitsaan, tapaksista jälkiruokiin.

Sana on sanottava myös ravintolaan hommatusta Josper grillistä. Erinomaista! Enkä muista koskaan syöneeni ravintolassa hiiligrillissä valmistettua ruokaa!

Toisinsanoen paikka on viimeaikoina nostanut ainakin omasta mielestäni profiiliaan kovasti. Palvelu on sellaista kuin pitäisi, samoin ruoka. Mielestäni tämäntyyppisen ravintolan kuuluukin olla juuri tällainen, konstailematon ja selkeä. Huippuunsa viritetty finedine ei tässä yhteydessä toimisi mielestäni lainkaan, tällaiset paikat ovat lounasta ja päivällistä varten.
Mielummin siis tätä vapaamuotoisempaa relax meininkiä. 

Paikkaa voisi kuitenkin kehittää erottamalla tapasbaaria hieman eri tyyliseksi decon suhteen, ruoka on nyt melko kohdallaan. Olen varma että paikka toimisi kuin häkä hieman modernimpana ja trendikkäämpänä, Tampereella olisi hyvän tapasbaarin mentävä aukko. Riskikään ei olisi liian suuri koska samassa yhteydessä on kuitenkin ravintola. No, tämä nyt on vain omaa pohdintaa.

Kun nyt vertailee näitä Tillihoveja, Näsinneuloja ja Saludeja vaikka C:hen, Berthaan ja esim Heinätoriin; Onkohan tässä käynyt niin että uudet haastajat ovat nyt ahdistaneet Tampereen ravintoladinosaurukset niin ahtaalle että on ollut pakko hypätä takaisin evoluution kelkkaan tai kuolla sukupuuttoon? 

En tiedä mutta jotain hyvää on Tampereen ravintoloissa tekeillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti