21.4.2011

Ulkoruokintaan

Grillaamiseen on AINA
sopiva keli
Jääskobeliuksessa odottelee Wotkinsin kokoliha peuragrillerit, bierwurstit (asiaan liittyen, makkaranotesit 2010 täällä). Maissit, halloumit, makeat sipulit. Kesäkurpitsat ja ananakset. Sekä pieni kavalkadi mallasjuomia ja kokeilussa Chileläinen Syrah-Pinot Noir (aika mielenkiintoinen combo uudesta maailmasta) ja yksi Tawny Portugalin reissulta. Ehkä jopa hieman mascarpone mansikoitakin ja jotain suklaistakin, en ole vielä aivan varma. Valmiina olisi kyllä mansikoiden mehulla maustettua kinuskikastikkeen tyyppistä caramelliäkin joka jäi yli tuossa muutama viikonloppu sitten...

Vuosi sittenhan modasin vanhasta kaasugrillistä "tynnyrimallisen" hiiligrillin ottamalla polttimet pois ja tukkimalla pohjan reiän (tietysti ilmareijät piti jättää), sekä vaihtamalla ritilän paikalle valurautalevyn.

Kun tämän grillin täyttää vain toiselta puolelta hiilillä on lämpötilaakin helppo säätää, jos vaikuttaa liian kuumalle, voi siirtää valurauta parilalla ruokaa "kylmälle" puolelle jossa safka pysyy kuitenkin lämpimänä, muttei pala. Lisäksi kannen voi tietysti sulkea ja käyttää epäsuoraa lämpöä (grilliin jäi hyvä ilmatila) tai laittaa metallikuppiin hieman savustuslastuja jolloin jopa savustaminen onnistuu mainiosti.

Eiköhän tällä saada kausi käymään! Tuonnempana tästä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti