21.7.2011

Kiviuunipizzaa pallogrillissä

Prosciuttopizzaa
Lähikylän rautakaupassa oli poistomyynnissä pizzakivet 9,95€, pakkohan se oli noukkia pois kunkerran halvalla lähti ja samantien rilli kuumaksi ja kokeilemaan. Kai tämä parilallakin tai valurautapannulla voisi toimia(?).

Ensin grilli kuumaksi ja pizzakivi epäsuoralle lämmölle (jos kivi on suoraan hiilien yllä pohja palaa melko varmasti.

Tein ihan peruspohjan, kolmisen desiä vehnäjauhoja jonka sekaan vähän suolaa ja vettä ehkä desi sekä oliiviöljyä noin 1 rkl.

5 Minuuttia kovaa vaivaamista ja pizzapohjasta kaulitaan parimilliä paksu lätty.

Pohjan päälle tomaattikastiketta. Teen tomaattikastikkeen laittamalla 2/3 Muttin tomaattipyrettä ja 1/3 ketsuppia, sekä mukaan palastellaan 1 chili (Amarillo), hieman sokeria, mustapippuria ja oreganoa (mäkimeiramia, omasta maasta tottakai).

Tomaattisoosin päälle maun mukaan kourallinen kapriksia, oliiveita, ohuita sipulirenkaita ja tomaattisiivuja. Tämän päälle juustoraastetta (½ mozzarella ja ½ emmental).

Pizza kiven päälle grilliin ja kansikiinni. Itsellä valmista tuli noin 7 minuutissa, mutta kannattaa välillä katsoa ettei pohja pääse palamaan, etenkin jos teet useampia pitsoja ja kivi pääsee kuumenemaan.

Pari minuuttia ennenkuin pizza on valmis laita päälle kourallinen rucolaa ja kerros ilmakuivattua kinkkua

Valmista, jumankauta miten hyvää omasta "kiviuunista". Kaikki yrtit ka kasvikset tietysti omasta maasta. Päälle sopii vielä lusikallinen creme fraichea

Tämä muuten toimii varkasti kylmäsavulohen kanssa kuin väärä raha kun laittaa päälle vielä lusikallisen pestoa ja tosiaan ton creme fraichen. Niin siis sama kuin
tämä

Pizzakivi ja pizzalapio kannattaa jauhottaa ennen käyttöä maissijauholla niin ei ole kiinnitarttumisen vaaraa. Kyytipohajksi ainakin prosciutolle toimi Rosemountin Shiraz-Cabernet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti