31.7.2011

Erämiehen tortilla

Isäukko kyläili viikonlopun ajan ja aika kuluikin rallin ja bluegrass(?) musiikin parissa. Jokatapauksessa hän toi tullessaan nieriän jota harvemmin tuleekaan syötyä. Nieriä laitettiin hyvin perinteisesti sipulin, suola, sitruunapippurin ja yrttien sekä voin ja valkoviinin päälle uuniin ja tarjoiltiin siiklin, tillin ja kermaviilin kanssa. Kala oli sen kokoinen että pala jäi tällekin päivälle.

Tänään käytiin lisäksi tarkistamassa "valtakunnan tila" ja huomattiin kasvimaalla olevan turskisti valmista tavaraa. Lisäksi lähimetsästä löytyi taas hyvä kanttarellipaikka.

Vähän rustiikkisempi
tortillavaihtoehto.
Erämiehen tortilla
Tortillalätty
pala lohikalaa
sipuli
pinaattinippu
jääsalaattia
Kanttarelleja
kermaa
1 chili (Amarillo)
lime
Suolaa
Voita


- Kuumenna tortillalätty pannulla/mikrossa.
Tänä vuonna on hyvä
kanttarellivuosi
- Paistoin pikaisesti kuumalla pannulla kalan palan ruskeaksi molemmilta puolilta voissa ja ripottelin päälle pieneksi silputtua chiliä ja suolaa (Huom, älä laita chiliä liikaa ettei kalan hyvä maku peity). Nosta kala kuuman tortillalätyn päälle.
- Samalla paistoin pikaisesti voissa silputun sipulin ja pinaatin. Laita pannulle pieni tilkka vettä ja suolaa paistaessasi. Ota pinaatti/sipuli pois pannulta ja nosta kalan päälle.
- Silppua salaatti pieneksi ja laita pinaatin päälle
- Lisää pieni tiraus limeä salaatin päälle.
- Lisää tyhjälle pannulle voita ja halkaistuja kanttarelleja. Lisää parin minuutin päästä tilkka kermaa ja hauduta pieni hetki. Kaada kerma-kanttarelli pinaatin päälle.

Nauti tortilla Erinomaisen Jackson Estaten Sauvignon blancin kanssa.

1 kommentti:

  1. ja jälkkäriksi rouvan tekemää rukiista mustikka-mantelipiirakkaa vaniljakastikkeella ja Irkkukahvi.

    VastaaPoista