9.6.2011

Cajunmaustetta ja tonnikalatahnaa

Omalta ryytimaalta alkaa löytymään mukavasti materiaalia erilaisiin mausteisiin. Valkosipulin varsia, ruohosipulia, minttuja, rakuunaa, lehtipersijaa. Korianteria, lipstikkaa, basilikaa, villirucolaa, oreganoa (mäkimeirami) ja niin edelleen. Chilit ja paprikat kypsyvät kovaa vauhtia, ensimmäiset Amarillot, jalapenot ja Ultra Pubet on jo syöty, tomaatit kukkivat ja maissit ovat hyvällä mallilla. Kasvimaasta puhumattakaan!


No, mennään asiaan.

Cajunmauste
10 lehteä rakuunaa
10 lehteä Basilikaa
2 tl mustapippuria
1 tl merisuolaa
1 tl sinappijauhetta
1 tl kuminaa
1 rkl paprikajauhetta
3 lehteä valkosipulia (tai tuoretta kynttä)
1½ rkl paahdettua sipulia
vajaa tl sokeria


- Kaikki morttelissa hienoksi


Mausteseoksen voi hangata suoraan lihan/kalan/kanan kylkeen, sen voi kuivata leivinpaperilla ja purkittaa tai siihen voi sekoittaa vaikka hieman majoneesia ja tehdä "Cajun" majoneesin leivänpäälle.


Tonnikalatahna
1 purkki tonnikalaa
paketti maustamatonta creme bonjouria
1 sipuli
1 rkl kapriksia
muutama oliivi
1 rkl majoneesi
tiraus sitruunamehua

- Silppua sipuli, kaprikset ja oliivi erittäin hienoksi ja sekoita aineet keskenään
- Anna olla hetki jääkaapissa maustumassa. Voi nauttia hetikin, mutta maku paranee koko ajan ollen seuraavana päivänä parhaimmillaan.
- Nauti hyvän leivän päällä.

Omalla kohdalla on tapana tehdä tästä aamiainen; joskin tuhti sellainen; laittaa tahnaa leivän päälle, hieman Emmentalia (tai muuta vahvempaa juustoa) ja hetkeksi uuniin.


Päälle raikkaaksi kruunuksi sopii pieni kasvis-salsa; yksinkertaisuudessaan paprikaa, kurkkua, makeaa sipulia tai ruohosipulia silputtuna. Tomaattia en tähän käytä ettei tahnasta tule liian vetistä. Kylkeen tuoremehua, marjoja ja hyvät kahvit.

Itseasiassa veikkaan että tuo cajunmauste-tuorejuusto-tonnikala-sipuli combo voisi toimia aika hyvinkin. Tomaattia vielä päälle tässä tapauksessa. Pitääkin kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti