26.10.2011

Orientaali tortilla

Jääkaapissa oli 400g luomujauhelihaa, ja oli kovin niukasti ideoita miten lähteä liikkeelle ja mitä tehdä? Etelä-Eurooppaa vai vaihteeksi jotain Aasiaan vivahtavaa? Kallistuin Aasian suuntaan. Ei kun säveltämään.Aloin paistaa jauskia wokissa, pilkoin pari thai-chiliä, pari sipulia, kolme kynttä valkosipulia ja lisäsin jauskin sekaan. Sekaan pakastimesta löytyneet thai-basilikan jämät, ruokalusikallinen ketjap-manis soijaa (makeaa) ja ruokalusikallinen suolaista herkkusienisoijaa ja tilkka vettä. Kun liha oli kypsää lisäsin sekaan vielä hieman Amazonin mangokastiketta.


Mielenkiintoinen makean ja suolaisen liitto. Tästä on hyvä jatkaa. Jotenkin mieleen tuli Vietnamilaiset "tacot" joita söin San Franciscossa.


Höyrytin höyrykattilassa pienen kahtialeikatun tortillalätyn. Tortillalättyyn pieni sipaus punaista currytahnaa. Täytteeksi lihaa, paprikasuikaleita ja hieman kiinankaalia (joku sitruunaruoho ja ruohosipuli sopisivat tähän lisäksi).


En oikein tiedä mitä tämä on, kovin aasialaiseen vivahtavaa jokatapauksessa ja Hyvää. Tätä kelpaa ottaa huomenna duuniin evääksikin.


Fong Sai-yuk!

1 kommentti: