13.10.2011

Välimeren Hampurilainen

Päätin tehdä Hamppareita vaihteeksi. Mietin hetkenaikaa millaisia tälläkertaa tekisin ja päädyin jossainmäärin välimerelliseen (ainakin omasta mielestäni) versioon. Raikkaat, tuoreet ainekset ja yrtit toimivat siltana jonnekin lämpimään.

700g Naudanjauhelihaa (rasvaa 18-20%)
1 iso sipuli tai 2 normaalia
Suolaa
pippuria
rosmariini
2 pepperoncinia (vihreä chili)
suolaa
pippuria
öljyä
pestoa
sinihomejuustoa
(BBQ kastiketta)
salaattia
tomaattia
Paahtosämpylää

- Pilko sipuli ja sekoita jauhelihaan
- Pilko pepperoncinit ja rosmariini ja sekoita joukkoon
- Muotoile pihveistäiosja "lumipalloja" ja litistä noin 3-4cm paksuksi. Tasoita reunat ja pinta niin että pihvit näyttävät jääkiekoille (700g=6 pihviä)
- Ripottele pihvien päälle mustapippuria ja suolaa molemmin puolin
- Kuumenna pannu hyvin kuumaksi ja lisää öljyä reilusti.
- Paista pihvejä 3,5-4 minuuttia/puoli kääntelemättä (Voit valella pihvejä paistoöljyllä)
- Ota pois pannulta ja anna vetäytyä pari minuuttia
- Paahda sämpylä
- Levitä Sämpylälle kerros pestoa ja lisää salaatinlehti, tomaattisiivu, pihvi, 4mm siivu sinihomejuustoa, halutessasi 1 rkl BBQ kastiketta ja kansisämpylä

Nauti viinilasillisen kanssa. Makean tulinen BBQ soosi toimii hyvänä kontrastina peston ja homejuuston suolaisuudelle. Hyvä sämpylä muodostaa kunnon kivijalan ja pesto komppaa myös pihveissä olevaa rosmariini, chili osastoa (Pepperoncinihan ei ole tulinen vaan sellainen...etikaton kebab chili jota syödään etelä-Euroopassa paljon). Tuoreet kastikset raikastavat hampparia mukavasti.

Tulipa hyvää ja huh huh mitkä tuoksut! Pitää ottaa toinenkin! .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti