24.3.2012

Amerikkalaiset Pannukakut

No nyt löytyi hyvä resepti!

Taikina:
7dl piimää
2 kananmunaa
5dl vehnäjauho
1tl sooda
1tl leivinjauhe
2 rkl ruokosokeri
1½tl vaniljasokeri
1½tl suola
voisulaa


- Ota munat ja piimä jääkaapista ja odota että ovat huoneenlämpöisiä
- Riko kananmunat ja vatkaa piimän kanssa tasaiseksi
- Sekoita vehnäjauho leivinjauheen ja soodan kanssa
- Siivilöi jauhot ja vatkaa samalla piimä-muna seoksen joukkoon.
- Lisää sokeri, vaniljasokeri ja suola. ja vatkaa sekaisin
- Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
- Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää pannulle voisulaa (1-1½rkl) ja pienennä lämpöä (1-9 asteikolla 6)
- Kaada pannulle noin 1,5 desilitraa taikinaa paksuhkoksi kiekoksi (tästä tulee 6 kpl noin 1cm paksuja pannareita) ja paista kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä, tällöin myö reunalla on jo mukavan rapea tekstuuri.  Käännä pannukakku notkealla lastalla ja paista toista puolta kunnes väri on sopiva (kaksi minuuttia).
- Kaada päälle lusikallinen voisulaa

Näiden kanssa menisi paistettu pekoni erinomaisesti tai vaahterasiirappi, itse kuitenkin otin pakastimesta marjoja joiden kanssa nautin pannarit. Lisäsin päälle myös pienen basilikan lehtiparin, koska basilika korostaa miellyttävästi marjojen makua. Kylkeen otin vielä Irish Coffeen Buena Vistan tyyliin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti