4.3.2012

Chilikaakaota ja suklaamuffinsseja kolmella tavalla

Olen ehkä maailman huonoimpia leipureita koska en aiemmin ole malttanut noudattaa orjallisesti ohjeita, vaan on ollut pakko luoda uutta ja säätää reseptiä, jolloin yleensä lopputulos onkin mennyt bärssiilleen. Sittemmin olen oppinut jotain ja nykyään maltan mennä tarkasti ohjeen mukaan, ja erityisesti tässätapauksessa se kannattaa, lopputulos on herkullinen!

Rouva sai mummoltani kerran hyvän perusmuffinssi ohjeen josta itse tuunaamalla on saanut huikean hyvän reseptin aikaiseksi. Koska allekirjoittaneella oli "taitelijavuosijuhla", päätin tehdä tuolla reseptillä muffinsseja työpaikalle ja tuunata hyvin kevyesti reseptiä. Muuten en näin hyvään reseptiin halua tuunausmielessä koskea, mutta halusin lisätä suolaa joka korostaa suklaan makua mukavalla tavalla.

Nämä muffinssit toimivat mahtavasti myös tällaisena kauniina kevätpäivänä, pehmustetta ja vilttiä takaterassille auringon lämpöön ja kuumaa kaakaota termariin ja muffinssia naamaan.

Taikinan perusohje:
150 g voita
2 dl sokeria
2 luomumunaa
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl täysmaitoa

- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sokeri vaahdoksi
- Lisää munat yksitellen ja vatkaa
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, siivilöi astiaan ja lisää vähän kerrallaan muna-voi-sokerivaahdon joukkoon vatkaten
- Lisää huoneenlämpöinentäysmaito ja vatkaa sekaisin

Versio 1., valkosuklaa sitruuna
- Palastele valkosuklaa (Fazer vaalea ruoanlaittosuklaa bak&dessert) pieniksi paloiksi
- Sekoita palat taikinan joukkoon (ÄLÄ vatkaa vaan sekoita nuolijalla)
- Raasta sekaan sitruunankuorta ja sekoita taas
- Lisää hippunen hienoa suolaa ja sekoita

Versio 2., suklaa
Muuta perustaikina ohjetta siten että jätät vajaat ½ dl vehnäjauhoa opis jonka korvaat kaakaojauheellla
- Palastele suklaa (Fazer bak&dessert/block tumma ruoanlaittosuklaa) pieniksi paloiksi
- Sekoita palat taikinan joukkoon (ÄLÄ vatkaa vaan sekoita nuolijalla)
- Murskaa merisuolaa hieman morttelissa mutta jätä vähän karkeaksi (tai lisää karkeaa sormisuolaa) ja sekoita hyppysellinen taikinaan.

Versio 3. Chilisuklaa
Muuten sama kuin yllä mutta käytä chilisuklaata

Paistaminen:
- Täytä muffinssivuoat noin 2/3 täyteen taikinalla ja paista 200'C 20 minuuttia (muffinssin keskusta jää herkullisen mehevän hieman pehmeäksi).
- Anna jäähtyä ja nauti. Nämä ovat parhaimmilaan ehkä vasta seuraavana päivänä, jolloin ovatkin sitten huikeita! Joskin menevät hyvin myös tuoreina.


Chilikaakao
Maitoa
Tummaa luomukaakaojauhetta
Sokeria
chilijauhetta
suklaata

- Kiehauta maito
- Sekoita kaakaojauheen joukkoon chilijauhetta maun mukaan
- Sekoita kuuma maito ja chili-kaakao seos
- Raavi päälle suklaalastuja kuorimaveitsellä levystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti