12.3.2012

New York. Tampere.

Kävin katsastamassa ravintola New Yorkin Hämeenkadulla. Olen aiemmin syönyt paikassa lähinnä hieman keskinkertaista ylempänä olevia hamppareita mutta nyt päädyin ottamaan New York Steakin, 300g version.

Hieman odottelin jotain kunnon lankkutyyppistä lihanpalaa, tuhtia New York Strip Steakia (Perhana, sehän on muuten tosilähellä Bistecca Fiorentinaa! Ahaa-elämys!) mutta sen sijaan sainkin kaksi vähän laihempaa versiota, ilmeiseti 2 kpl 150 g lätkiä. Ennakoin hieman jotain pahaenteistä, mutta yllätys olikin suuri kun maistoin pihviä. Mahtavan mureat ja aivan täydellisesti paistetut pihvit! Lisäksi sinihomejuustovoi (se siitä rasvojen välttelemisestä...) oli kerrassaan erinomaista ja coleslawkin oli hyvin tehty.

Mukana oli myös eräs paljon Oseaniassa aikaa viettävä liiketuttu joka puolestaan otti lempiannoksensa Surf and Turfia. Varottelin että täkäläinen S&T saataa olla hieman erilaista kuin mihin hän on tottunut, mutta annos saikin kehuja, vaikkakin seafood ei ollutkaan ihan niin kuin mitä odotettiin. No, yritäpäs nyt täällä saada tuoreita Scampeja, olosuhteet on otettava huomioon (veikkaan että Kuala Lumpurissa poron file ei puolestaan ole aivan yhtä tuoretta kuin Ivalossa).

Kaiken kaikkiaan positiivinen safkakokemus tämä, erinomainen vaikka lounaspaikaksi tai ennen kevyttä bar-hoppingia, kuka sellaista nyt sitten harrastaakin. Yleensä olen koittanut välttää näitä ketjuravintoloita mutta asia on näemmä hieman korjaantunut ruoan osalta. Jokin aika sitten kävin Helsingissä Virgin Oilissa lounaalla ja sielläkin oli safka ihan OK, mutta jostain syystä palvelu näissä New Yorkeissa, Virgin Oileissa, Rossoissa ja muissa Martinoissa tökkii siihen malliin että tekisi mieleni huutaa Havuja Perkele.

Eli palvelu peruskotimaista, puitteet ihan kivat ja ruoka hyvää.

Olen nyt muutamaan otteeseen käynyt saman porukan kanssa syömässä Tampereella siellä täällä, milloin kravatti kaulassa ja milloin näin casualimmin, ja nämä ihmettelivät kovasti kuinka paljon hyviä, erilaisia ravintoloita ja pubeja Tampereellaon (Olen pyrkinyt olemaan viemättä vieraita kahdesti samaan paikkaan). Uskon että kommentti oli vilpitön ja se oli mukava kuulla, koska nämä kaverit syövät hyvin ympäri maailmaa viikottain. Jos siinä seurassa pärjää, ruoka todennäköisesti on ihan hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti