11.8.2012

Inspiraation helmi - Amerikan mättö

Kävin tuossa Nesteellä tankkaamassa ja kun se tankin täyttäminen kesti ja kesti ja kesti ja kesti ja kesti ja kesti tuli mieleen että minkähän takia Euroopassa bensapumput on niin järjettömän hitaita? Amerikassa tuossa ajassa olisi tankannut tuplamäärän gallonoita!

Tästä lähtikin taas liikkeelle päivän Amerikka teema. Ensin yliannos deltabluesia (ei siitä yliannosta voi saada, kunnon bluesia ei voi kuunnella liikaa), siihen päälle terassijamit pönttiksen kanssa ja hieman virkistysjuomia. Ja ruokaa, päätin tehdä löyhät tulkinnan hampurilaisannoksesta purettuna.

Ensin raastoin kolme perunaa ja yhden sipulin ja miksasin raasteen kananmunan kanssa, sekä maustoin sen mustapippurilla ja suolalla. Kun kaikki aineet olivat sekaisin, laitoin safkan lävikköön jossa nesteet valuivat pois. Sitten vaan muotoinnaal sentin paksuksi lätyksi ja pyöräytetään korppujauhossa molemmin puolin ja lopuksi paistetaan voissa kuumalla pannulla. Siis potato hash.

Lihana edellisen minijytkyn jämät pannulla paistettuna, kylkeen kananmuna paistettuna ja oman maan tomaatteja pilkottuna sekä suolakurkkukuutioita.

Kastikkeeksi väänsin pienen Salt Lake Citystä tutun Utah fry saucen, ketsuppia ja majoneesia 50-50 ja vähän mustaapippuria. K.I.S.S.

Aika kelpo satsi. Jälkkäriksi frouvan herkullinen berry cobbler.

Samalla muuten heräsi idea. Vaikka vannoin aiemmin että Amerikka saa riittää vähäksi aikaa ja on Kioton vuoro, alkoi kuitenkin houkuttelemaan josko vuokraisi kämpän Bostonista kuukaudeksi ensi kesänä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti