26.8.2012

Raikas ananas-salsa, lihatacoja ja chilijäätelöä

Tänään kävin taas Chilifestareilla jossa sainkin inspiraation pieneen Mexikolaiseen ruokaan. Raikasta ananas-salsaa, tacoja possu-pekoni täytteellä ja chilijäätelöä.

Minulla on vanha Meksikolainen keittokirja joka on täynnä mahtavia reseptejä. Siellä on muun muassa ohje ihan huippuun raikkaaseen ananas salsaan.


Ananas Salsa
½ ananas
1 kynsi valkosipulia
1 pieni sipuli
1 punainen makea paprika
1 Jalapeño chiliä
2 Anaheim chiliä
tuoretta korianteria
tuoretta minttua
sokeria (ruskeaa)
suolaa

- Kuori puolikas ananas ja leikkaa keskeltä puumainen ydin pois
- Palastele ananas ja muut aineet (chilit ilman siemeniä) ja sekoita
- silppua korianteria ja minttua noin 3 rkl ja sekoita joukkoon
- lisää ripaus suolaa ja sokeria
- Anna jäähtyä jääkaapissa


Lihatäyte
400g porsaan suikaleita
1 paketti pekonia
1,5 dl siideriä
siiderietikkaa
1 rkl sokeria (ruskeaa)
suolaa
worchesterkastiketta
1 tl juustokuminaa

- Sekoita siideri, siiderietikka, tilkka worchesterkastiketta ja sokeri ja lisää lihasuikaleiden joukkoon
- Marinoi porsaan suikaleita 40 minuuttia
- Valuta marinadiliemi pois
- Paista suikaleita pannulla pari minuuttia
- Suikaloi pekoni ja lisää pannulle ja mausta juustokuminalla ja suolalla (halutessa lisää myös cayennepippuria)
- Paista kypsäksi


Corn Hash
grillattua maissia (tai tölkkijyviä)
1 Sipuli

- Leikkaa tähkästä jyvät irti
- Silppua sipuli ja sekoita maissin kanssa
- Kuullota voissa


Tacot
Maissitortillalättyjä

- Paahda kuumalla pannulla ilman öljyä tortillalättyjä molemmin puolin kunnes pintaan tulee ruskeita läikkiä
- Taita kaksin kerroin ja aseta liinan alle sivuun (tässä vaiheessa lätyt rapeutuvat ja kovettuvat

Täytä Tacot laittamalla sisään pari lusikallista lihaa, pari lusikallista salsaa, lusikallinen maissipaistosta (ja lusikallinen creme fraichea niin halutessa). Takaan että makunautinto osuu ja uppoaa.


Keksin muutamia vuosia sitten chilijäätelön tuolla chilifoorumilla (no kai sitä muutkin olivat kokeilleet, mutta tässä muodossa) ja päätin pitkästä aikaa tehdä satsin. Polte ja helpostus samassa hämmentävän hyvässä paketissa.

Chilijäätelö
litra Vaniljajäätelöä
2 tuoretta chiliä (itse käytin Amarilloa)
3 rkl tuoretta minttua
sitruunankuorta

- pilko chili
- silppua minttu
- Sekoita jäätelön kanssa (tämä vaatii vähän voimaa, kannattaa antaa jätskin pehmitä hetki ensin)
- raasta sitruunankuorta joukkoon maun mukaan ja sekoita
- Jäähdytä hetki


Juomaksi muutama New Orleans Hurricane versio koska siinä on jotain merkillistä Meksikolaista myös. Ääniraidaksi MAriachimusiikkia, Ennio Morriconea tai Ramonesin Loco live. Siitä se lähtee, autenttisin Noche Mexicana Atlanttin tälläpuolen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti