3 kynttä valkosipulia
1 thai chili
noppakuutio inkivääriä
1 tl currya tai 3 oksaa Curry yrttiä
1 tl kurkumaa
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1 tl paprikajauhetta
1,5 dl tomaattipyrettä
2 dl kookoskermaa
1 dl vettä
2 kiekkoa ananasta
jauheliha
40g voita
suolaa
sokeria
Villiriisiä ja silputtua minttua. |
- sekoita curry (tai lisää curryn lehdet myöhemmin), kurkuma, jeera ja paprikajauhe
- leikkaa ananaksesta kiekot, kuori, poista ydin ja palastele
- ruskista jauski ja ananaspalat pannulla. Mausta suolalla.
- laita jauheliha sivuun hetkeksi
- paista voissa mausteita hetki ( älä polta) ja lisää sekaan kasvikset ja inkivääri
- ennenkuin palaa, lisää tomaattipyre, sekoita ja paista hetki
- lisää kookoskerma, sekoita ja keitä 5 minuuttia
- lisää liha ja ananas mukaan ja kiehauta miedolla lämmöllä 15 min
Tarjoile villiriisin tai basmatin ja naanleivän kanssa. Silppua päälle hieman minttua. Juomaksi luonnonjogurtista, suolasta, jäistäja mangososeesta tehty lassi.
Itse lisäsin tulisuutta reilulla määrällä extra chiliä (rocoto) Makea (ananas), suolainen (liha) ja täyteläinen (kookoskerma) ruoka toimii hyvin vähän tulisempanakin, tässä ei suu niinkään pala, mutta hiki kyllä irtoaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti