6.8.2012

Makean tuliset tortillat

Makean tulisia tortilloita.
 Itse tuunasin mangososeen
habaneropyreellä sopivan
 tuliseksi.
Oli pienimuotoinen ongelma, ostin porsaan grillifilepihvejä (ulkofile) ja mietin mitä pitäisi laittaa. Lähdin jonnekin Meksikon suuntaan. Siispä tulisen makeaa porsaan Bourbon grillifilettä.


4 kpl porsaan naturelleja ulkofilepihvejä
Marinadiliemi
1 sipuli ohueksi viipaloituna
1 tl kanelia
1 tl mustaa pippuria
2 rkl Rubia
1 rkl ruskeaa sokeria
1,5 dl lämmintä vettä
0,5 dl Bourbonia
2 tl suolaa

Pallogrillissä savustaminen on
erittäin yksinkertaista ja
maukasta.Tarkkana kuitenkin
kypsyyden ja mehukkuuden kanssa,
ettei tule liian kuivaa.

Opettele myös epäsuoran ja
suoran lämmön käyttäminen.
- Laita lihat 1 litran minigrippiin sipulin kanssa
- Sekoita liemen ainekset yhteen ja liuota kunnes aineet ovat liuenneet
- Kaada liemi lihojen päälle, puristele pussista ilmat pois ja anna liota huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan.
- Ota lihat pois liemestä ja kuivaa ne
- Valmistele grilli epäsuoraa grillausta varten tekemällä kuuma hiillos toiselle puolelle grilliä.
- Lisää hiillokselle kourallinen vedessä tunnin liotettuja omenapuun (tai hikkorin) lastuja folio nyytissä tai sellaisenaan (tai miten olet tottunut savustamaan?)
- Laita liha sille puolelle jossa hiilet eivät ole, ja anna savustua 16 minuuttia kannen alla
- Grillaa ilman kantta suoralla kuumalla lämmöllä 3-4 minuuttia per puoli
- Ota lihat grillistä ja suikaloi liha
- Grillaa kuumassa grillissä nopeasti tortillalättyjä (käytä niitä maissi, ei vehnä fläbiä)

Kokoaminen (aineet tässä järjestyksessä):
Varo grillatessa ettet pääse
kuivumaan. Pidä huoli neste-
tasapainosta vaikka tällä.
Tortillalätyt
Lihat
Suikale valkosilin vartta/lehteä
Suikale Sipulin vartta
Makeaa paprikaa
Tomaattia
Amazon-mangososetta (lisää tulisuutta laittamalla maun mukaan sekaan esim Habaneropyrettä tai muuta hot soosia. Jos mangososetta ei ole voit käyttää omena hilloa/sosetta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti