Makean tulisia tortilloita. Itse tuunasin mangososeen habaneropyreellä sopivan tuliseksi. |
4 kpl porsaan naturelleja ulkofilepihvejä
Marinadiliemi
1 sipuli ohueksi viipaloituna
1 tl kanelia
1 tl mustaa pippuria
2 rkl Rubia
1 rkl ruskeaa sokeria
1,5 dl lämmintä vettä
0,5 dl Bourbonia
2 tl suolaa
Pallogrillissä savustaminen on erittäin yksinkertaista ja maukasta.Tarkkana kuitenkin kypsyyden ja mehukkuuden kanssa, ettei tule liian kuivaa. Opettele myös epäsuoran ja suoran lämmön käyttäminen. |
- Sekoita liemen ainekset yhteen ja liuota kunnes aineet ovat liuenneet
- Kaada liemi lihojen päälle, puristele pussista ilmat pois ja anna liota huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan.
- Ota lihat pois liemestä ja kuivaa ne
- Valmistele grilli epäsuoraa grillausta varten tekemällä kuuma hiillos toiselle puolelle grilliä.
- Valmistele grilli epäsuoraa grillausta varten tekemällä kuuma hiillos toiselle puolelle grilliä.
- Lisää hiillokselle kourallinen vedessä tunnin liotettuja omenapuun (tai hikkorin) lastuja folio nyytissä tai sellaisenaan (tai miten olet tottunut savustamaan?)
- Laita liha sille puolelle jossa hiilet eivät ole, ja anna savustua 16 minuuttia kannen alla
- Grillaa ilman kantta suoralla kuumalla lämmöllä 3-4 minuuttia per puoli
- Ota lihat grillistä ja suikaloi liha
- Grillaa kuumassa grillissä nopeasti tortillalättyjä (käytä niitä maissi, ei vehnä fläbiä)
Kokoaminen (aineet tässä järjestyksessä):
Lihat
Suikale valkosilin vartta/lehteä
Suikale Sipulin vartta
Makeaa paprikaa
Tomaattia
Amazon-mangososetta (lisää tulisuutta laittamalla maun mukaan sekaan esim Habaneropyrettä tai muuta hot soosia. Jos mangososetta ei ole voit käyttää omena hilloa/sosetta)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti