4.11.2012

Amerikkalainen Gastropub?

Minkähän takia tässä maassa ei ole yhtään (vai onko, kertokaa?) Amerikkalaista Dineriä? Siinä olisi jollekin ravintoloitsijalle oiva sauma. Hampparibaareja on kyllä riittämiin, ihan hyviäkin, mutta sellaista josta saisi kunnon pulled pork sandwicheja, cole slawta, bataattiranuja, rintaa (ei siis tissibaaria, briskettiä), suolalihaa ja ribsejä. Siis kunnolla alusta asti itse tehtynä omalla smokerilla ja vaikka Weber-ravintolan tyyppisillä avotuligrilleillä.

Tai ehkä sellainen gastropubityyppinen. Pubi jossa hyviä oluita joiden kanssa saatavilla myös safkaa. Laadukkaita hodareita, ehkä pikku slidereitä (vaikka niitä hamppeja koitetaankin välttää), yllämainintut, kunnon Cheesecake factory tyyppisiä nachoplattereita, avokado-pinaattidippi jne. Ehkä jopa crab sämpylöitä (jos oikeasti mietitään tuon voi ehkä unohtaa kustannusten takia).

Ja pari hyvää deepdishpizzaa (en ole muuten täällä törmännyt kertaakaan Chicagotyylin tai minkään muunkaan tyylin deepdishpizzaan, kumma juttu, sen verran hyvää se on). Jälkkäriksi juustokakkuja ja piirakoita.


Jos kuluja miettii tuossa voisi olla aika alhaiset raaka-ainekustannuksetkin. Kerran huvikseen laskeskelin mitä viikkokulut olisivat ja mietin mitä aineita voisi käyttää ristiin toisiin annoksiin, ja uskon vahvasti että tällainen olisi kunnon rahasampo.

Ainoa edellytys olisi laatu ja se että ruoka tehdään huolella ja ylpeydellä (omassa tämänhetkisessä työssäni olen viimeaikoina paasannut paljonkin siitä että ihmisten pitäisi olla ylpeitä siitä mitä tekevät). Ja se että palvelu toimii, se on toinen äärimmäisen tärkeä asia.

Lisäksi tuon ympärille voisi kehittää teema viikkoja, jos johonkin lähtöön. Pihviosastolle tai wingsseihin en kuitenkaan lähtisi koska laadukkaat raaka-aineet ovat kalliita ja kilpailu kovaa. Mutta tuo siis voisi toimia kun miettii ravintolakentän profiilia aamupalasta iltaruokailuun.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti