11.11.2012

Pikku iltapalaa - Julienne ranskalaisia

Tänään unohdin etteivät kaupat olekaan auki, joten piti vetää lonkalta. Perus-settiä ja yksinkertaista, mutta aika hyvää. Perus ainekset, mutta hauska esimerkki miten erilailla leikkaamalla pääsee vaikuttamaan koostumukseen ja sitäkautta suutuntumaan ja jopa makuun. Rapeus lähentelee oikeastaan perunalastua. Muistaakseni Bourdain söi eräässä jaksossa näitä julienne ranuja.

3 Rosamundaa
1 Sipuli
savusuolaa
mustapippuria
25 g voita
25 g oliiviöljyä
Nakkeja, Krakovalaisia makkaroita tms

- Lämmitä uuni 225'C (kiertoilma)
- Kuori rosamundat ja leikkaa tulitikun kokoisiksi juliennetikuiksi (itse ostin kuorimaveitsen jossa on terät siten että se tekee valmiiksi tasakokoista juliennea. Kätevä ja säästää aikaa&hermoja)
- Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi
- Sekoita juliennet ja sipulit
- Laita makkarat uuniin
- Sulata voi wok pannulla, lisää oliivi öljy ja anna kuumentua hyvin kuumaksi
- Kaada perunat-sipuli pannulle ja kypsennä kovalla lämmöllä välillä sekoittaen (älä polta).
- Lisää savusuolaa ja mustapippuria
- Kun peruna on ensin pehmennyt, sitten rapeutunut hieman ja vaihtanut väriä kullanväriseksi  (muutama minuutti), kaada talouspaperin päälle siten että rasva valuu pois.
- Kun peruna on kuivunut paperin päällä minuutin, lisää ne uunipellille tasaisena levynä (kuitenkin ilmavasti) makkaroiden kanssa ja kypsennä uunissa 3 minuuttia

Nauti sinapin, suolakurkun ja jääkylmän vaalean lagerin kanssa.

Jos teillä muuten on rasvakeitintä niin kannattaa tehdä ranut tossa Julienne koossa, tekstuurista tulee kerrassaan loistavan rapea ja toi sipuli toimii hyvänä kruununa. Mutta. Jos öljy on liian kylmää ja kasvikset pääsevät imaisemaan tuota rasvaa niin huh huh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti