Otetaas uusi yritys, tämä Bloggerin käyttöliittymä pätkii nyt aika pahasti, puolet reseptistä hävisi jonnekin bittiavaruuteen.
Siis, perusreseptin metsästämiseen meni hetken aikaa, mutta tässä nyt on keveillä viilauksilla kokoon raavittu aito Chicago tyylin deep dish pizza, Giordanon pizzoja jäljitellen.
Taikina
7,5 dl vehnäjauho
3 tl sokeri
4 tl kuivahiiva
2 tl suola
2,5 dl lämmintä vettä
3 rkl oliiviöljy
Marinara kastike
1 tölkki Tomaattimurskaa (Polpaa)
1 pikkupurkki tomaattipyrettä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl oregano
1 tl basilika
1 tl suola
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1,5 dl raastettu parmesaani
24cm irtopohjavuoka
Täyte
200 g mozzarella
1 dl oliiveita
1 sipuli renkaina
½ pakettia Lidlin Schwartzwaldin kinkkua (Black forest ham)
Taikina:
- Sekoita kuivat aineet hyvin sekaisin
- Lisää 42'C vesi
- Lisää öljy
- Vaivaa taikinaa 5 minuuttia kunnes mukavan sitka pallo
- Peitä kulho kelmulla ja laita kelmun päälle liina ja anna kohota lämpimässä 60-90 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen
Kastike:
- Sekoita aineet keskenään
Kokoaminen:
- Vaivaa taikinaa minuutti
- Jaa taikina 2 osaan, 1/3 ja 2/3
- Kauli isommasta palasta taikina noin 8 cm suuremmaksi kuin irtopohjavuoan pohja (noin 3-5mm paksu)
- Laita taikina öljytyn/voidellun vuoan pohjalle (reunat kiipeävät ylöspäin
- Lisää täytteet, ensin mozzarella, sitten iilit, sipuli ja kinkkusuikaleet (varmista että mozzarella ja muu on täysin kuivaa, muutoin tulee mössöinen pohja)
- Kauli pienemmästä taikinasta ohut vuoan kokoinen pohja ja laita se täytteiden päälle (kyllä, ns välipohja)
- Kierrä/painele reunat tiiviisti kiinni ja leikkaa keskelle noin 3 cm viilto jotta höyry pääsee ulos alakerroksesta. Paina kevyesti kädellä jotta ilma lähtee.
- Kaada päälle marinara kastike tasaiseksi kerrokseksi.
- Kypsennä 230'C alatasolla 10 minuuttia (ei kiertoilma), nosta keskitasolle ja kypsennä 25-30 minuuttia kunnes reunat ovat kullan keltaiset.
Ylijäämätaikinasta saat tehtyä herkullisia grissineitä kun pyörittelet sormenvahvuiseksi tangoksi ja ripottelet päälle sormisuolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti