
Taikina
7,5 dl vehnäjauho
3 tl sokeri
4 tl kuivahiiva
2 tl suola
2,5 dl lämmintä vettä
3 rkl oliiviöljy
Marinara kastike
1 tölkki Tomaattimurskaa (Polpaa)
1 pikkupurkki tomaattipyrettä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl oregano
1 tl basilika
1 tl suola
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1,5 dl raastettu parmesaani
24cm irtopohjavuoka
Täyte
200 g mozzarella
1 dl oliiveita
1 sipuli renkaina
½ pakettia Lidlin Schwartzwaldin kinkkua (Black forest ham)
Taikina:
- Sekoita kuivat aineet hyvin sekaisin
- Lisää 42'C vesi - Lisää öljy
- Vaivaa taikinaa 5 minuuttia kunnes mukavan sitka pallo
- Peitä kulho kelmulla ja laita kelmun päälle liina ja anna kohota lämpimässä 60-90 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen
Kastike:
- Sekoita aineet keskenään

- Vaivaa taikinaa minuutti
- Jaa taikina 2 osaan, 1/3 ja 2/3
- Kauli isommasta palasta taikina noin 8 cm suuremmaksi kuin irtopohjavuoan pohja (noin 3-5mm paksu)
- Laita taikina öljytyn/voidellun vuoan pohjalle (reunat kiipeävät ylöspäin
- Lisää täytteet, ensin mozzarella, sitten iilit, sipuli ja kinkkusuikaleet (varmista että mozzarella ja muu on täysin kuivaa, muutoin tulee mössöinen pohja)
- Kauli pienemmästä taikinasta ohut vuoan kokoinen pohja ja laita se täytteiden päälle (kyllä, ns välipohja)
- Kierrä/painele reunat tiiviisti kiinni ja leikkaa keskelle noin 3 cm viilto jotta höyry pääsee ulos alakerroksesta. Paina kevyesti kädellä jotta ilma lähtee.
- Kaada päälle marinara kastike tasaiseksi kerrokseksi.
- Kypsennä 230'C alatasolla 10 minuuttia (ei kiertoilma), nosta keskitasolle ja kypsennä 25-30 minuuttia kunnes reunat ovat kullan keltaiset.
Ylijäämätaikinasta saat tehtyä herkullisia grissineitä kun pyörittelet sormenvahvuiseksi tangoksi ja ripottelet päälle sormisuolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti