20.1.2013

Tapaksia Madridissa IV


Madrid. Kahdeksan siankorvaa lautasella. Gazpachoa ja sitruunaa sekä persiljaa. Lasissa hieman tintoa. Keittiön terveisenä tuli jamon Ibericoa ja vuohenjuusto-saltichon alkupalat. Suolaisenkirpeän saltichon-massan päällä ollut paksu makea balsamicoreductio istui täydellisesti.

Gambas al ajillo ja ankeriaanpoikasia. Voinen ja valkosipulinen liemi on hyvää ja ankeriaat kuin nuudeleita. Seinällä on Elton John ja Freddie Mercury sekä Lady Gaga. Tiskin takana Pedro kikattaa pojille. Ai tämäkin paikka on näitä. Herkullista ruokaa.

Fatigas del Quererissä muutaman euron tapas racionit järjettömän kokoisia. Muita gringoja ei paikassa ole. Keittiön tervehdyksenä pöytään tuli vadillinen kananjalkoja. Ja digestiivinä muki yrttiviinaa talon piikkiin. Seinällä taitavasti puuhun veistetty alaston pariskunta tuijottaa.

Oletteko nähneet kun miljoonan Madridilaista on saman kadun varrella Tapsankävelyllä? Ruuhka ja rysis on melkoinen. Ihmiset etenevät virtana, vastarannalle tien yli on turhaa edes yrittää. Suklaakaupassa on liki mellakka, mutta tälle myyjättärelle ei auota. Vaikka latinalainen veri aina välillä kuohahtaa, täti pistää nulikat ojennukseen. Suklaatäytteiset churrot on parhaita.

Joko muuten mainitsin että ostin kotiin peltipurkin savupaprikaa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti