7.3.2010

Kuumia. Koiria.

Meillä on yhteinen intranet yrityksemme kaikkien toimipisteiden välillä ympäri maailmaa. Myös toimipisteiden ravintolat laittavat menunsa intraan ja onkin ollut mukava aina silloin tällöin tehdä koko viikon samoja ruokia mitä esimerkiksi Kalifornian tai vaikka New Jerseyn toimipisteessämme on. Mutta vain silloin tällöin sillä legendat Amerikkalaisesta ruoasta pitävät kokemuksieni mukaan täysin paikkaansa. Rasvaa, hiilihydraatteja, pekonia ja sokeria supersize koossa. Kaikesta huolimatta on hauskaa viettää Amerikkaviikkoa silloin tällöin.

Tänä Sunnuntaina päätin keskittyä Chicago tyylin hotdogeihin ja hyvään olueeseen. Oikeaoppiselle Hotdogille on jopa olemassa oma kattojärjestö National Hot Dog and Sausage Counsil, joka muun muassa opastaa eri tyylin hotdogien kanssa, samoin kuin oikean ruokajuoman (=oluen) valinnan kanssa.

Oikeaoppinen Chicago-style Hot Dog resepti kuuluu:
1 all-beef hot dog (wiener/frank)
1 poppyseed bun
1 Tbs chopped onion
4 Tomato slices
1 dill pickle spear
1 Tbs yellow mustard
1 Tbs sweet green pickle relish
2 sport peppers
1 dash celery salt

Tästä päädyin tekemään pienen kotimaisen muunnoksen joka kuitenkin noudattaa pitkälti alkuperäistä reseptiä.

1 pitkä nakki (naudanlihaa)
1 sämpylä (unikonsiemenillä)
3 tomaatin siivua
1 maustekurkkusiivu (pitkittäinleikattu)
sopivasti sipulihaketta (~1 rkl)
sopivasti voimakasta sinappia (keltaista, ~1 rkl)
sopivasti makeaa chilikastiketta
ripaus sellerisuolaa

Ketsuppia ei missään nimessä, sen sijaan pikkelssiä (sweet pickle relish)? Ymmärtääkseni tämä makea pikkelssi tarkoittaa myös Suomessa tunnettua perus-pikkelssiä, kurkkua, paprikaa ja sipulia jne. No, koska pikkelsiä ei nyt tähän hätään ole päätin kokeilla makeaa chilikastiketta joka toimikin hyvin. Päätin myös grillata makkarat keittämisen sijaan, eli puritaanien mukaan tehdä chardogit. Tärkeintä on kuitenkin ettei grillaa nakkeja liikaa, että oikea koostumus ja napsahdus säilyy.

Juomaksi valitsin uusimman löytöni Sinebrychoffin Nikolai vaalean lagerin, joka on mielestäni harvinaisen hyvä ja sangen maukas uutuus (onhan kyllä kaikki muutkin Nikolait aina mukailleet makuhermojani miellyttävästi). Tämä toimii niin ruoan kanssa kuin sauna-kaljana tai pelkkään seurusteluun.

Jälkkäriksi vaimoni yllätti vielä blueberry pancakes (pienillä mustikka-lettuilla(?) ja kunnon sumpeilla joten tästähän tuli taas sangen mukava setti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti