4.3.2010

Arkipastaa

Tänään kärsin taas hieman viitseliäisyyden puutteesta enkä viitsinyt lähteä kauppaan, joten päätin raapia kasaan jääkaapissa jo olevista tuotteista jotain yksinkertaista ja nopeaa mutta mahdollisesti jopa hyvää. Kokeilin jotain välimerelle vivahtavaa.

Kastike:
1180 kcal/4 annosta
1 omena
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi (iso)
(1 chili halutessa, itse käytin Dutch-Habanero risteytystä josta saakin jo mukavasti potkua)
180 g meetwurstia
4 dl kerma
1 rkl oregano
1 rkl ketsuppi

- pilko kaikki (kiinteät) aineet pieneksi silpuksi
- paista meetwurstia pannulla kunnes makkaran rasva sulaa ja lisää sekaan kaikki muut pilkotut aineet
- paista pannulla keskilämmöllä noin 2 minuuttia (sekoita koko ajan)
- lisää sekaan oregano, kerma ja ketsuppi, sekoita ja anna hautua 10 minuuttia pienellä lämmöllä kannen alla.

Kastikkeen kanssa keitin fusillia, pääasia että pastassa on sellainen tekstuuri johon kastike tarttuu mukavasti mutta mikä ei ole liian paksua (oman maun mukaan). Miksei soosille kävisi perus-perunakin tai höyrytetyt kasvikset. Koska jääkaapista löytyi peston jämät, kaavin ne astiasta annokset päälle, mikä osoittautuikin hyväksi päätökseksi ja toimii vaihteluna sille ainaiselle ketsupille.

Ja jotta saan kaavittua lautaselta herkulliset kastikkeet talteen nuolematta lautasta, päätin paahtaa paahtimessa ohrarievää jolla pyyhkäistä lopuksi lautanen puhtaaksi. Paahda ohrarievän pala, hinkkaa sen jälkeen pintaan valkosipulinkynttä, kaada päälle viiva oliiviöljyä ja ripaus suolaa.

Kyytipojan kanssa tulikin sitten probleema kun jääkaapissa ei ollut kuin Quinta do Vallado vinho tintoa, mutta onneksi kyseinen kaveri taipuu monelle ruoalle. Myönnettävä tosin on että viini toimi vain nippa nappa (mutta toimii kumminkin), niin erinomainen kuin tämä viini onkin kannattaisi valita jonkin piirun verran vahvempi, kenties uudesta maailmasta tai etelä-Ran...

Ja tietysti jälkkäriksi sormenleveys Burmesterin valkoista porttia, hieman juustoa ja keksi, sekä lopuksi tilkka Noninon Ue la Malvasiaa ja käsipeli sumpit.

Tästä on sitten hyvä lähteä kantamaan takkaklapeja sisälle joskus tirsojen jälkeen. Ehkä. Oli niin tai näin, ruoan laittamiseen meni valmisteluineen 15 minuuttia ja lopputulema on toimiva ruokakokonaisuus, arkeen tai vain pienin muutoksin jopa juhlaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti