18.3.2010

Gro' Home


Tammikuun alussa kylvin kasvatuskausi 2010:n chilit ja paprikat, Helmikuun puolessavälissä tomaatit, Maaliskuun alussa yrtit ja nyt täytyy vielä laittaa esikasvamaan loput loput kasvimaalle päätyvät (...tietysti vain ne jotka siis kaipaavat esikasvatuksen).

Tällä hetkellä minulla on ikkunalaudalla vajaat parikymmentä purkkia chilejä ja paprikoita sekä puolen tusinaa purkkia muutamaa eri tomaattilajiketta. Tämän lisäksi salviat, timjamit, mintut, basilikat, korianterit yms yrtit. Taimet kasvavat huonekasvien seassa joka on hyvä keino hieman "naamioida" taimia.

Yksinkertaisuudessaan kasvattaminen vaatii ainoastaan tasaisen lämpötilan, runsaasti valoa ja hieman vettä. ja pitkäjänteisyyttä. Kasvattaminen onnistuu myös pelkällä luonnonvalolla, mutta kasvua saa nopeutettua käyttämällä esimerkiksi pöytälampussa ESLia (energiansäästölamppu) lisävalona iltaisin.
Yritän kehottaa tässä että laitat nyt itsekin kasvamaan ikkunalaudalle jonkun mausteyrtin jota käytät sitten kesällä.

Kyllä se kesä sieltä tulee.

2 kommenttia:

  1. Hyvä kasvattaja: miksi minun yrttitaimistani tulee AINA niin hentoisia yritelmiä? Kysyy nimim. mikä meni vikaan

    VastaaPoista
  2. Tuotanoin, ihan ekana tulee mieleen liian vähä valo jolloin kasvit lähinnä kasvavat pituutta yrittäessään kurottaa kohti valoa.

    Kun kasvi saa kylliksi valoa, pituuskasvu vähenee ja lehtien määrä alkaa kasvamaan. Myös riittävä lannoitus tehostaa tuota, mutta ilman valoa hyvin lannoitettukin kasvaa vain pituutta nopeammin. Tosin liika lannoitus tappaa myös nuoren taimen.

    Eli suosittelen energiansäästölamppua viereen posottamaan.

    VastaaPoista