4.3.2010

Mietteitä kauppahallissa

Käydessämme muualla piipahdamme varsin usein sikäläisissä kauppahalleissa koska ne ovat paikkoja joissa tutustuu yksinkertaisimmin aitoon paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin. Sama pätee kotimaahan, olemme aina käyneet kotimaassa matkaillessamme paikallisissa kauppahalleissa ja toreilla jos sellaisia vielä on löytynyt. Kauppahallit ja torit sykkivät samalla lailla elämää Porista Sydneyyn.
Tampereen Kauppahalli
on yksi lempipaikoistani koko maapallolla, eikä se häviä piirun vertaa yhdellekään kauppahallille missäänpäin maailmaa. Äänet, tuoksut ja ihmiset muodostavat uniikin ilmapiirin, tirkistysaukon Suomalaiseen mentaliteettiin.
Ei tästä sen enempää, mutta pyydän teitä käymään edes kerran kuussa ostamassa vaikka viikonlopun ruoat paikallisista kauppahalleista, toreilta tai kesätoreilta; jos sellaisia vielä löytyy läheltänne; etteivät ne pääse kuolemaan. Kultuurin uudelleen elvyttäminen olisi hyvin vaikeaa ja samalla katoaiisi osa Suomalaista identiteettiä. Pidimme siitä tai emme, suurimman osan meistä juuret ovat syvällä savisessa maaperässä ja navetassa, vaikka sitä voi olla vaikeaa myöntää Moccachinomme ja Bruschettamme takaa.

Lopuksi muutama hyväksi todettu ja maininnan arvoinen yrittäjä Tampereen Kauppahallista:

Lihat ja Leikkeleet:
Paras leikkele/lihakauppa (paikassa 65, Vuokko Koivisto Ky???)
Laatuliha

Kalat:

Juustot:

Kahvit, Suklaat yms:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti