15.5.2011

Teemalauantai: Kiina

Suoraan asiaan. Rapeita chili-maapähkinä katkarapuja, tulista Sichuanin porsasta ja friteerattua mangoa.

Rapeat chili-maapähkinä katkaravut (friteerattu wonton)
Rasia isoja katkarapuja
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl chilikastiketta (esim sriracha)
Filotaikinaa
½ dl sulatettua voita
munanuudeleita
öljyä


- Keitä pieni määrä nuudeleita
- Sekoita maapähkinävoi ja chilikastike
- Lisää joukkoon peratut katkaravut ja sekoita
- Leikkaa filotaikina kaistaleiksi ja aseta jokaisen päälle 2 katkarapua ja kääri kauttaaltaan paketiksi.
- Voitele nyytit voisulalla
- Sido nyytit kiinni 2-3 kpl munanuudelilla
- kuumenna öljyä wokissa
- paista/friteeraa nyytit nopeasti (20 sek) kuumassa öljyssä.
- valuta hetki öljyä talouspaperin päällä ja nauti



Tulista Sichuanin porsasta

Chilipaputahna
Thai/Piripiri/Birds eye chilejä muutama
2 rkl mustapapuja (suolaliemessä)
1 rkl öljy
1 rkl riisiviini
1 rkl viinietikka


- Pienennä chili ja murskaa pavut ja paista öljyssä 1 min
- Lisää loput aineet ja kiehauta noin 1 min


300g siankylkeä ohueksi viipaloituna
1 rkl öljyä (pähkinä/sesan/kasvi)
1 rkl chilipaputahnaa
1 rkl hieman murskattuja mustapapuja
1 tl sokeria
1 rkl tummaa soijaa
valkopippuria
1 vihreä paprika
1 punainen paprika

- Kuumenna vähän öljyä ja wokkaa porsaanlihaa kunnes liha on ruskistunut
- Lisää chilipaputahna, mustapavut, sokeri, soija ja valkopippuri ja sekoita. Paista hetki.
- Lisää ohueksi leikatut paprikat ja paista noin 1 min




Paistettu Mango
Mango
Banaani
vaniljaa
kermavaahtoa
sokeria
Voita


- sulata voi pannulla ja lisää sokeria
- lisää ohueksi leikatut hedelmät ja karamelisoi
- Tee kermavaahto ja lisää joukkoon vanilja ja sokeri
- Kasaa annos, pohjalle hedelmiä ja päälle kermavaahtoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti