26.5.2011

California Sun

Unelmien ruokamatka häämöttää jo horisontissa. Kuukausi vielä ja lähdemme Kaliforniaan roadtripille kesäloman ajaksi jossa ainakin omalla kohdallani on yksi tavoite ylitse muiden. Tutustua tavalliseen Amerikkalaiseen Diner tarjotaan. Tavoitteena on muutaman viikon ja mailin aikana käydä mahdollisimman monessa Dinerissä etsimässä Amerikkalaisen Dinerin sielua. Ja siinä sivussa maistella hieman viinejä.


Nimittäin palatessa kohti San Franciscoa vietämme myös hieman aikaa kutakuinkin Sonoman keskeisimmillä paikoilla. Kalifornian reissun Sonoman osiosta tulee hulppea (odotukset ainakin ovat kaakossa).

Asuinpaikkamme on kirjaimellisesti keskellä viinitarhoja ja välittömässä läheisyydessä on viinitaloja vaikka muille jakaa. St. Francis Wineries and Vineyards, Kenwood Vineyards, Benziger Family Wineries, Chateau St. Jean, Simi, Arrowood, B.R. Cohn, Kunde, Ledson jne. Ja mahtuuhan niitä matkanvarrelle vaikka kuinka paljon muutenkin kun vain aika antaisi myöden.


Lisäksi viimeisellä vajaalla viikolla San Franciscossa on tavoitteena tutustua Meksikolaiseen ja Kiinalaiseen keittiöön Bourdainin ja Richmanin jalanjäljissä. Chinatown. Farmer's market. Taqueria La Cumbre. San Francisco Creamery. Äh, olkoon, parempi ettei suunnittele liikaa.


Ylipäätään koko Amerikkalainen moderni keittiö on alkanut kiinnostamaan kovasti monipuolisuutensa takia. Lisäksi ainakin pohjois-Kalifornian seudulla näkyy olevan huomattavan paljon luomutarjontaa, ainakin näin etukäteen asiaan tutustuttuani. Ehdimmepä pareille luomumarkkinoille käymäänkin. Joskin kyllä valtimot tukkiva pekonihampurilaischeddarcombo extra kolesterolilla on koettava. Tienpäällä Dinerissä.


Noh, Kuukausi vielä ja olen hieman viisaampi asian suhteen. Pääasia että alla on V8, kestopäällysteisiä rannikkomaileja edessä ja dinereitä sivuilla. Toisaalta myös suuria punapuumetsiä, viinitarhoja ja terveellistä lifestyleä. Kunhan ei ole kiire eikä liikaa suunnitelmia.


Antaa tien viedä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti