Sittemmin olen yrittänyt toisintaa makuja, turhaan, mutta olen siinä sivussa kehittänyt jotain mikä on kuitenkin oikeaan suuntaan. Suurin ongelma on ettei mistään saa samanlaista kinkkua. Ylikypsä on sinnepäin, mutta siinäkin pitäisi olla tiukasti hikkorilla mustutettu pinta. Pitääkin koittaa itse savustaa pikaisesti hikkorilastulla ylikypsää, täytyy kuitenkin kehittää joku kylmäsavustus systeemi.
Ongelma on myös ettei minulla ole tarpeeksi järeää parilaa, toistaiseksi kuitenkin kaapissa pölyttynyt voileipägrilli on tehnyt comebackin arkikäyttöön ja toimii pienenä parilana, kolmas ongelma on etten ole löytänyt oikeanlaista sour dough rollia (leipää). Pitänee opetella tekemään itse. Seuraavassa kuitenkin oma versioni.
Oma versio odottaa parilaa... Erilainen leipä pitää löytää, myös lihaa lisäsin toiseen versioon ja leipä alkoi toimimaan vielä paremmin! |
Majoneesia
Rakuunaa
Savusuolaa
Sellerisuolaa
Cheddaria
Ylikypsää kinkkua
Suolalihaa
Tomaattia
Suolakurkkua
Mustapippuria
Savustettua paprikaa
- Tee majoneesi jonka sekaan sotket hieman silputtua rakuunaa (tai oikaise ja sotke valmismajoneesin sekaan, ei tule kuitenkaan yhtä hyvää).
- Leikkaa leivästä sopivat palat ja levitä majoneesia päälle.
- Lisää pari siivua cheddaria
- Lisää kinkkua 2 siivua
- Ripottele päälle vähän savustettua suolaa (sitä löytyy ihan jokaisesta kaupasta nykyään).
- Lisää pari siivua tomaattia ja pitkittäin leikattu siivu suolakukkua (Herkkumaan suolakurkku on ylivoimaisesti paras tähän)
- Lisää hieman savupaprikajauhetta
- Lisää 4 siivua suolalihaa
- Lisää vähän sellerisuolaa ja mustapippuria
- Lisää pari siivua cheddaria
- Päälle toinen leipäsiivu
- Paina leipää kasaan ja varo ettei täytteet pursu välistä.
- Laita parilaan pieneksi hetkeksi (Paistinpannukin käy jos saat leivän päälle painon kun paistat molemmat puolet).
***
Loppuun kysymys asian vierestä, pitäisi tehdä hirven kulmapaistia itsenäisyyspäivänä ja nyt tarvitaan joku hyvä valmistusohje ja TÄYDELLINEN viinisuositus. Ajattelin uunissa+rosmariinisessa&kevyen valkosipulisessa liemessä, paahtojuureksia ja porttisoosia. Joku Chileläinen Syrah tai Rhônelainen?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti