26.11.2011

Lohimoussebrunssi

Ostin palan loimulohta ja käytin jämäpalat siitä melkosen hyvään lohimousseen tai -tahnaan, miten sitä nyt haluaa kutsua. Kokosin moussesta ja limellä maustetusta maissi-kesäkurpitsa-tomaatti salaatista aamiais/brunssisetin.

Lohimousse

(tämä on kyllä lähempänä tahnaa, mousse
vaatisi hieman ilmavamman rakenteen?):
Brunssi
Pala loimu/savu/graavilohta
Puoli purkkia Philadelphia tuorejuustoa
Lusikallinen majoneesia
½ sipuli
vähän suolaa
1 pieni kynsi valkosipulia
Limemehua

- Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi
- Sekoita muut aineet ja purista päälle puolikkaan limen mehu
- Sekoita
(Jos on mätiä, sekoita se varovasti sekaan)

Leivän kokoaminen:
- Paahda Real-leipää hieman paahtimessa
- Lisää päälle pari ruokalusikallista (reilusti) lohimoussea
- Lisää päälle pari siivua keitettyä kananmunaa
- Lisää hieman suolaa
- Lisää 1 kapris, pari rengasta makeaa paprikaa ja muutama läpikuultavan ohut siivu sipulia

Hyvä leipä, johon täyteläisyyttä tuo mousse ja kananmuna, ja raikkautta ja keveyttä paprikan ja sipulin yhdistelmä. Mukavan suolaiseen annokseen hivenen aromia lisää vielä kapris, ja hapokkuutta mousseen lisätty limemehu.

Ruokaisan leivän keventää mukavasti vieressä oleva salaatti, johon tuunasin sekaan hieman limemehua (sen toisen puolikkaan), ja jätin Balsamicon pois.

Ruokajuomaksi hyvää ja pehmeää Haitian Blue Mountain kahvia ja loistavaa Brämhultsin appelsiini tuoremehua.

Pienellä tuunaamisella tästäkin
saisi ihan kauniin "Key Limen".
Vähän marjaa ja mintunlehteä.
Näistä leivistä saisi hyviä pikkupaloja kun pilkkoisi suupalan kokoisiksi ja kokoisi muuten samalla tavalla.

Philadelphia juuston käyttämättömästä puolikkaasta saa muuten hyvän jälkkärin kun lisää juuston sekaan puolikkaan limen mehun, n. ruokalusikallisen tomusokeria ja vaniljan "siemeniä" (tai vaniljasokeria), jotka sekoita ja tarjoile Digestive keksin päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti