16.2.2012

Heinätori revisit

Kävin frouvan kanssa valentiinuksen illallisella katsastamassa ravintola Heinätorin Pyynikintorilla pienen tauon jälkeen.

Ravintolan puitteet olivat yhtä miellyttävän tyylikkäät kuin ennenkin ja muutenkin mukava ilmapiiri lupasi hauskaa iltaa.

Päädyin ottamaan Food is Art menun.

Eturuokana tarjoiltiin erinomainen blini muikunmädillä. Täytyy sanoa että vaikken ole kovin montaa tusinaa bliniä elämässäni syönyt, tämä oli ylivoimaisesti syömistäni paras. Ilmava blini jossa kevyen rapsakka pinta, päällä iso satsi muikunmätiä, kyljessä hieman smetanaa ja punasipulia (jota olisi saanut olla kyllä pikkuisen enemmän). Niin ja kannullinen voisulaa. Erinomainen suoritus.

Pääruoaksi menulla oli pitkään haudutettua possun niskaa, paahtojuureksia, suppilovahverosalaattia ja sipuli-peruna paistos. Tämä oli ehkä aterian heikoin lenkki. Annos oli kooltaan valtava! Mielestäni noin puolet lihasta olisi riittänyt, samoin juurekset olivat hieman turhia. Juurekset olivat myös hieman turhan "al dente". Paras osa annoksessa oli erinomainen peruna-sipuli paistos. Ihan OK suoritus.

Jälkkäriksi tuli omena-tuorejuustokakku. Tämäkin oli ihan hyvä, joskin vähän mitään sanomaton ja olisi kaivannut hieman hapokkaampaa omenaa ja makeutta. Toisaalta rouvan kotona tekemät juustokakut ja muut leivonnaiset ovat ehkä nostaneet riman epärealistisen korkealle.

Ruokailukokemuksesta tulee hyvä arvosana, puitteista kiitettävä ja ruoasta tyydyttävä plus. Ei aivan yhtä hyvää kuin viimeksi, mutta pitänee suorittaa kolmas arvio jossain vaiheessa.

Hauska episodi; josta joku saattaisi nillittää, mutta mikä mielestäni oli hauska ja persoonallinen fiba; oli kun ravintoloitsija itse palveli meitä aluksi, ja kun rouva tilasi siideriä jäillä ruokansa seuraksi unohtui pöytään tuodusta lasista jäät. Tämän huomattuaan ne tuotiin erillisessä lasissa pöytään. Lasi oli kuitenkin aivan piripintaan täynnä siideriä ja jääpalat eivät mahtuneetkaan lasiin. Hetken säätämisen jälkeen lasia kuitenkin saatiin sen verran tyhjäksi että sinne saatiin jäät sopimaan.

Hieman hämmentävä episodi, mutta persoonallinen ravintoloitsija korjasi tilanteen sangen luovasti niin sanotusti lennossa. Nosti sympatiapisteita ja homma toimi kaikesta huolimatta.

Itse ruoan kanssa nauttimani viinit muuten istuivat ruokiin täydellisesti. Erinomaisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti