24.4.2014

Pinaatti-ricotta ravioleja ja Friulin tortellineja

Päivä 3

Peruspastaohje esim. Maku-lehdestä. Riippuen säästä, ohjetta joutuu säätämään lonkalta lisäämällä nestettä tai jauhoa. Huomaat sen kyllä vaivatessa taikinaa.

- Kauli taikina pastakoneella join 6 kertaa kunnes taikina riittävän ohutta. kun kaulitse erää, peitä muovilla aina se osa taikinasta jota et kaulitse, taikina kuivuu hyvin nopeasti.
- Leikkaa noin 10 halkaisijaltaan olevat kiekot
- Aseta keskelle noin 1 rkl täytettä


Täyte 1, pinaatti-ricotta raviolit
- Ota ricottaa ½ purkkia, johon sekoita pari desiä silputtua pinaattia.
- Raasta sekaan vähän sitruunankuorta
- Sekoita


Täyte 2, Friulin tortellinit
- Ota ricottaa ½ purkkia, johon sekoita 4 siivua silputtua Schwartzwaldin kinkkua tai speckiä.
- Purista mukaan 1 valkosipulinkynsi
- Lisää ruokalusikallinen punaista pestoa
- Sekoita


- Käännä kaksin kerroin ja painele reunat haarukan lappeella kiinni (ravioli)
- Käännä taikina kaksinkerroin, taita puoliympyrän pyöreä laita kaksinkerroin, pyöräytä pikkusormen ympäri ja paina kiinni (tortellinit)


- Kiehauta väljässä vedessä, kun pasta nousee pintaan, on se valmista (noin 2-3 minuuttia)

Nauti hyvän, kuivan valkkarin kanssa jos mahdollista. Päälle sopii pinaattiversioon erinomaisesti voisula tai uusi ehdoton suosikki, Lidlin Nonna Mia tuorepesto (muovipurkki 90g, huikean hyvää!). Punaisen peston aurinkokuivatun tomaatin rusinainen klangi sopii helkutin hyvin ilmakuivattuun, savustettuun kinkkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti