21.2.2010

Tortillalasagne

Meksikolaisen sekä Italialaisen ruoan ystävänä sain idean tortilloiden ja lasagnen yhdistämisestä. Myös enchiladojen täyttäminen cannellonityyliin Bolognesella ja Bechamelkastikkeella voisi olla mielenkiintoista... Joka tapauksessa päätin nyt aloittaa tästä ensimmäisestä hybridistä, josta muodostui yksi uusi suosikkejani, erittäin maukasta ja yksinkertaista.

Tortillasagne
Valmistusaika 25 min, helppo, noin 1841 kcal [Hiilarit 460 kcal (~110 g), Rasvat 682 kcal (~75 g), Proteiini 699 kcal (175 g)]
400 g jauheliha (Naudanpaisti)
1 Sipuli
1 Tomaatti
1 tl Juustokumina
1 tl jauhettu korianteri
2 tl Jauhettu chili (tai tuore, maun mukaan perus-Dutchista Habaneroon)
2 tl paprikajauhe
2 rkl soijakastike
1 tl mustapippurirouhe
Tortillalettuja
150 g Emmentalraaste
3 kananmunaa
1 dl Ketsuppi

- Pilko sipuli ja tomaatti silpuksi ja lisää jauhelihan kanssa pannulle ja paista.
- Lisää pannulle sekaan juustokumina, korianteri, chili, paprika, mustapippuri ja soijakastike (Älkää muuten käyttäkö niitä perus soija-kastikkeita vaan hakekaa kunnon soijakastikkeet esim Pearl River Herkkusienisoija).
- Sekoita joukkoon myös ketsuppi ja jätä keskilämmöllä hautumaan pannulle.
- Sekoita muna ja juustoraaste paksuksi tahnaksi.- Voitele uunivuoka ja laita pohjalle tortillalätty.
- Tortillan päälle jauhelihapaistosta ja muna-juustoraastesekoitusta kerroksiksi. Ja tortilla, jauheliha, juusto jne kunnes uunivuoka on täynnä ja aineet loppu (n. 4-6 kerrosta).
- Laita uuniin ja kypsennä 200'C 17-20 min (ei kiertoilma)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti