20.6.2010

Mascarponevaahtoa ja sitrusmarinoituja mansikoita

Tässäpä taas mukava ja kesäinen jälkiruoka.

Mascarponevaahtoa ja sitrusmarinoituja mansikoita1 dl vettä
1 dl sokeria
6 cl Triple sec (tai muu sitruslikööri)
½ l Tuoreita mansikoita

- Kuumenna vesi kattilassa tai vedenkeittimellä, kaada kuuma vesi astiaan ja lisää sokeri.
- Kun vesi on jäähtynyt 2 min, lisää likööri ja neljään osaan pilkotut mansikat.
- Jäähdytä ja laita jääkaappiin marinoitumaan tunniksi

1 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ purkkia mascarponea (150 g)

- Kaada kerma kulhoon ja sekoita vatkaimella 20 sekuntia.
- Lisää sokerit ja mascarpone
- Sekoita kunnes mascarponevaahto on kovahkoa

- Lisää mansikoita ja mascarponea lasiin vuorotellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti