1.9.2011

Kylmäsavuporo-sinihomejuusto kastiketta, tagliatellea ja karpalochutney

Kotimaisia makuja. Hyviä makuja!


Karpalochutney:
oliiviöljyä
1 pieni punasipuli
1/2 omena (kirpakka valkeakuulas)
1 dl karpaloita
1 dl vettä
1 rkl raastettua inkivääriä
korkillinen balsamicoa
1 dl hillosokeria


- kuori ja pilko sipuli ja omenanpuolikas
- Kuullota punasipuli oliiviöljyssä ja lisää joukkoon muut aineet paitsi sokeri
- Kiehauta
- Lisää sokeri kolmessa erässä sekoittaen ja kiehauta
- Pienennä lämpöä ja hauduta 16 minuuttia
- Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä


Kylmäsavuporo-sinihomejuustokastike:
Oliiviöljyä
Homejuustoa (1 cm paksu pala)
2 dl kermaa
2 rkl mäkimeiramia (oregano)
1 sipuli
Kourallinen kylmäsavuporolastua
1 rkl tomaattisosetta
mustapippuria
suolaa


- Kuori ja pilko sipuli
- Pilko kylmäsavuporo
- Kuullota sipuli oliiviöljyssä
- Lisää joukkoon poro ja kuullota hetki
- Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan (huom! Homejuusto on suolaista)
- Lisää kerma ja murskaa joukkoon homejuusto sekoittaen
- Lisää loput aineet ja kiehauta
- Pudota lämpöä ja hauduta kannenalla miedolla lämmöllä 10 minuuttia


Tarjoile tagliatellen kanssa. Pohjalle tagliatelle, päälle suolainen homejuusto-porokastike ja päälle karpalochutneytä. Ruokajuomana toimii hyvin kuiva siideri.


Tosihyvää, kotimaisista raaka aineista, nämäkin löytyivät pakastimesta/omasta maasta, ainoastaan homejuusto piti ostaa (Pidän muuten tosta Rainbow homejuustosta, hyvä tuote) ja kauppahallista hain kylmäsavuporon "jämäpaloja" poistohintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti