22.9.2011

Herkkua valkosipulista

Edellisen työpaikan ruokalassa oli kerrassaan erinomainen lounasruoka nimeltä Lamminpään Lumous. Kyseessä on ilmeisesti Juice Leskisen aikoinaan nimeämä intialaishenkinen ruoka. Selvittelin pitkän aikaa ruoan ohjetta ja yhdistelin reseptejä ja kokeilin ja kokeilin, ja tässä on mielestäni melkolailla autenttinen versio Lamminpään Lumouksesta, sellaisena kuin itse sitä olen maistanut.


Lamminpään Lumous
500g possun sisäfilettä
2 purkkia ruokakermaa
2 rkl Dijon
1 dl paseetattu tomaatti/pyre
1 reiluhko valkosipuli (noin 10 kynttä)
mustapippurirouhetta
1 rkl currya
1 rkl raastettu inkivääri
1 tl kaneli
½ omena
suolaa maun mukaan

- Viipaloi porsaan file noin ½cm siivuiksi, nuiji avokämmenellä kevyesti ja pippuroi molemmin puolin
- Paista possunpalat molemmin puolin pikaisesti
- Lisää pannulle kerma, dijon, tomaatti ja murskattu valkosipuli, keitä hetki
- kuutio omena pieneksi ja lisää muiden jäljellä olevien aineiden kanssa pannulle
- Hauduta 20 minuuttia
- Tarjoile vaikka riisin kera tai naanleivän päällä

Herkullista, Juice jätti myös kulinaariseen maailmaan arvoisensa sormenjäljen.

1 kommentti: