14.5.2012

Mahtava 4 Vuodenaikaa

Kuten olen kertonut diggailen kovasti tuosta Tampereen Kauppahallista. Kävin siellä viimeviikolla ja vein liiketutut syömään Kauppahalliin ravintola Neljä Vuodenaikaan.

Ravintola on pieni ja tunnelmallinen Ranskalainen ravintola kauppahallin nurkassa. Ravintolassa ei ole montaa paikkaa, eikä se ymmärtääkseni ota varauksia joten sinne saa hetken aikaa yleensä jonottaa, mutta on kyllä jonottamisen arvoinen.

Yksi ravintolan valtteja lienee sijainti, joka takaa ehdottoman tuoreet ja hyvät raaka-aineet ja ammattitaito jota keittiö tarjoilee. Päivän menu käsittääkseni vaihtuu sitä mukaa mitä aineita keittiö naapurin kaupoista saa sesongin mukaan.

Itse söin täydellisen beurreblanc kastikkeen kanssa paistettua siikaa ja siian päällä oli paistettu ahvenfile, lisäksi mukana oli juuri sopivasti kypsennettyä uutta perunaa ja kesäkurpitsaa. Yksinkertaista ja hyvää.

Hauskaa oli että vieraani löysi heti Ranskalaisesta ravintoloitsijasta/kokista maanmiehensä ja oli hauska nähdä kun juttu alkoi lentää (vaikken juuri mitään ymmärtänytkään. Toinen vieraani oli Saksasta joka alkoi nauramaan Ranskalaisten käsittämätöntä kykyä löytää toisensa maailman ääristä ja samassa kauppahallin takanurkka nimettiin Ranskan koloniaksi.

Nyt onkin pakko ottaa sormenleveys pastista.

Cin cin!

1 kommentti:

  1. tänäänkin oli pakko piipahtaa, tällä kertaa Slovenian vieraiden kanssa. Erinomaista paistettua kuoretta, muusia ja lohenmäti creme fraiche kastiketta.

    Slovenian miehet olivat ihan fiiliksissään. Huippu miljöö ja huippu ruokaa. Tämä onkin hauska tapa jota ilmeisesti yrityksessämme on harrastettu aiemminkin. Tämä tekee vaikutuksen liiketuttuihin, erityisesti välimeren maista oleviin. Kuten sanoin, ei ainoastaan hyvä ruoka, mutta koko tämä miljöö.

    Jos vertaa Näsinneulaan jossa vietin iltaa eilen heidän kanssaan, vaikuttaisi että 4 vuodenaikaa ja kauppahalli pesi eilisen mennen tullen (vaikka ruokakin oli hyvää eilen, mutta jotenkin kliinistä).

    Tätä suosittelen hyväksi ja persoonalliseksi vaihtoehdoksi likelounaalle.

    VastaaPoista