31.12.2012

Memphis style beef rib brisket sandwiches

Haetuimmat 01.12.2012


Briskettileipä
Kävin aamiisella Tampereen Kauppahallissta ja uudesta lihakaupasta Lihakippareilta "Wanhanajan lihakaupasta" tarttui mukaan tuollainen hybridipalanen naudan rintaa, mutta siinä kuitenkin on kylkiluukin (short rib?). Päätin viritellä jonkinnäköisen brisket/Memphis beef rib yrityksen.Sangen kelvollista
siideriä ollakseen
inson panimon
tuote.
Vaikka rapea kympin pakkanen ja satanut lumi hieman vaikeuttivat grillaustoimintaa, päätin kuitenkin raivata lumet veks ja täräyttää vielä vuoden viimeiset(?) grillailut Weberillä tulille.

Perinteiseen tapaan folionyyttiin vedessä liotettua omenapuuta savustukseen ja briketit tulille.

Päätin yhdistää moppisoosin ja rubin tahnaksi jolla penslasin lihan ensin kunnolla, ja sitten vartin-puolentunnin välein kerros. Lämpötilan kotrolloiminen olikin pakkasella helppoa, briketit toiselle puolelle ja liha toiselle, ja lämpötila säilyi passelina koko ajan. Briketit kuitenkin loppuivat jo tunnin jälkeen joten loppu piti hoitaa uunissa 150'C (ei kiertoilmaa), 2 tunnin ajan. Itseasiassa koko hoidon voisi hoitaa uunissakin, mutta omenapuulastujen savustusaromi jäisi pois.


Moppisoosia pinnassa
700g naudan rintaa/kylkeä

Rub/moppitahna
2 rkl paprikajauhe
1 tl tuilsia chililastuja (nää oli itsekuivattua sekoitusta jossa on Habaneroa, Jeannettea, Lemondropia)
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl ruskeaa sokeria
1 tl sellerisuolaa
1 rkl paahdettua valkosipulimurskaa (paahda hetki valkosipulimurskaa 150'C uunissa)
1 tl oreganoa (mäkimeirami)
1 tl juustokuminaa
1 dl laadukasta siideriviinietikkaa

Mehukasta lihaa, älä
ylikypsennä kuivaksi.
Savustuksesta muo-
dostuu pinkki savus-
tus rengas lihan
pintaan.
- Sekoita aineet ja hiero lihan pintaan kerros, anna seistä 30 minuuttia
- Paahda 160'C uunissa ritilällä 3 tuntia (laita alle astia valuvalle rasvalle). Tai grillaa mediumilla lämmöllä briketeillä epäsuoralla lämmöllä.
- Penslaa lihaa 15-30 min välein Rub/moppitahnalla ja tunnin välein käännä liha
- Ota liha uunista, kääri folioon ja anna levätä 30 minuuttia
- Leikkaa liha stripeiksi ja nauti. Liha on kyllin pehmeää, että sen voi periaatteessa myös repiä kuin pulled porkin.

Itse paahdoin maalais-sämpylät jotka penslasin voisulalla, briskettiä turskisti väliin, bourbon bbq soosia, pari siivua makeaa tomaattia, makeita sipulirenkaita ja coleslawta. Niin ja juustosopista hain loistavaa kypsää luolacheddaria jota lisäsin pari siivua (joka on kyllä tässä vähän turhaa, ilmankin pärjää). Juomaksi Happy Joe siideriä.

Niin tosiaan, tästä
tuli ribsikin!
Huomaan että tästä blogista on tullut jonkinasteinen grillausblogi Ameriikan malliin. Koitan kyllä keksiä jotain muutakin, mutta katuruoka ja ulkona ruoanlaittaminen avotulella, grillillä tai jotenkin muuten vaan kiehtovat kovasti. Grillikausi alkoi jo 01.01.2012, eli läpi vuoden täälläkin voi tuota harrastaa. Välillä vähän vähemmän ja välillä vähän enemmän haastavissa olosuhteissa, kun valoisa aikakin on tähän vuodenaikaan aika rajoitettua. Toki kaikki nämä saa uunissakin tehtyä käyttämällä vaan oikeita lämpötiloja ja maustamalla saa hieman savuakin mukaan. Mutta se grillaamisen epäterveellisen hyvä maku jää pois.

Pekoniunelma. Ribs. Tortillat, Fajitat ja muu texmex. Hampparit. Hiiligrillipizzat. Pulled Pork. Ja paljon muuta grilli chorizosta kasviksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti