Briskettileipä |
Sangen kelvollista siideriä ollakseen inson panimon tuote. |
Perinteiseen tapaan folionyyttiin vedessä liotettua omenapuuta savustukseen ja briketit tulille.
Päätin yhdistää moppisoosin ja rubin tahnaksi jolla penslasin lihan ensin kunnolla, ja sitten vartin-puolentunnin välein kerros. Lämpötilan kotrolloiminen olikin pakkasella helppoa, briketit toiselle puolelle ja liha toiselle, ja lämpötila säilyi passelina koko ajan. Briketit kuitenkin loppuivat jo tunnin jälkeen joten loppu piti hoitaa uunissa 150'C (ei kiertoilmaa), 2 tunnin ajan. Itseasiassa koko hoidon voisi hoitaa uunissakin, mutta omenapuulastujen savustusaromi jäisi pois.
Moppisoosia pinnassa |
Rub/moppitahna
2 rkl paprikajauhe
1 tl tuilsia chililastuja (nää oli itsekuivattua sekoitusta jossa on Habaneroa, Jeannettea, Lemondropia)
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl ruskeaa sokeria
1 tl sellerisuolaa
1 rkl paahdettua valkosipulimurskaa (paahda hetki valkosipulimurskaa 150'C uunissa)
1 tl oreganoa (mäkimeirami)
1 tl juustokuminaa
1 dl laadukasta siideriviinietikkaa
Mehukasta lihaa, älä ylikypsennä kuivaksi. Savustuksesta muo- dostuu pinkki savus- tus rengas lihan pintaan. |
- Paahda 160'C uunissa ritilällä 3 tuntia (laita alle astia valuvalle rasvalle). Tai grillaa mediumilla lämmöllä briketeillä epäsuoralla lämmöllä.
- Penslaa lihaa 15-30 min välein Rub/moppitahnalla ja tunnin välein käännä liha
- Ota liha uunista, kääri folioon ja anna levätä 30 minuuttia
- Leikkaa liha stripeiksi ja nauti. Liha on kyllin pehmeää, että sen voi periaatteessa myös repiä kuin pulled porkin.
Itse paahdoin maalais-sämpylät jotka penslasin voisulalla, briskettiä turskisti väliin, bourbon bbq soosia, pari siivua makeaa tomaattia, makeita sipulirenkaita ja coleslawta. Niin ja juustosopista hain loistavaa kypsää luolacheddaria jota lisäsin pari siivua (joka on kyllä tässä vähän turhaa, ilmankin pärjää). Juomaksi Happy Joe siideriä.
Niin tosiaan, tästä tuli ribsikin! |
Pekoniunelma. Ribs. Tortillat, Fajitat ja muu texmex. Hampparit. Hiiligrillipizzat. Pulled Pork. Ja paljon muuta grilli chorizosta kasviksiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti