31.12.2012

Punottu Pekoniunelma Grillissä



Haetuimmat 10.08.2012

Törmäsin Jytky nimiseen annokseen joka on kutakuinkin grillaajan unelma. Pakkohan siitä oli yrittää tehdä itsekin versio. Ja mikä versio tulikaan!

400g Naudan jauhelihaa
1 muna
1 dl korppujauhoa
2 rkl Worchesterkastiketta
2 rkl grillirubia
1 rkl mustapippuria
1 iso sipuli
4 Cheddar siivua
1 oksa Rakuunaa
2 Chiliä (Amarillo)
2 pakettia pekonia
Hunajaa



- Sekoita jauski, muna, Worchester, korppujauho, 2 rkl rubia ja mustapippuri taikinaksi
- Taputtele taikina noin 1 cm levyksi
- Kuullota sipuli pannulla, sekoita joukkoon silputtu chili ja lisää taikinalevyn päälle
- Lisää päälle Rakuunan lehde 1 oksasta
- Lisää Cheddar
- Kääri rullalle samalla lailla kuin kääretorttu ja painele päädyt kiinni




- Puno pekoni samalla lailla kuin pärekori matoksi


- Pyöräytä liharulla sisälle. Päättele pekonimaton päät punosten alle.
- Ripottele päälle reilusti grillirubia kauttaaltaan



- Grillaa epäsuoralla lämmölläkannen alla (Noin 110-150'C) 45 minuuttia.
- Tarkasta tilanne


- Lisää samalla hiilille liotettuja omenapuun lastuja folionyssäkässä johon olet tökkinyt reikiä jotta liha savustuu
- Sekoita BBQ kastikkeen joukkoon hieman hunajaa ja penslaa lihaa vähän väliä

- Grillaa toiset 45 minuuttia

- Tarkasta kypsyys


- Nauti Coleslawn kanssa.



- Lisäsin myös hieman Jack Daniels lastuja tuomaan makua



- Oma BBQ Soosi on sangen hyvää, erityisesti tuo hunaja toi siihen mukavaa makua


On muuten tomaatilla kokoa! Kasvarista molemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti