2.12.2012

Mehevä Porkkanakakku

Koska leivonta on ehdottomasti suurin heikkous omalla kohdallani ruoanlaiton saralla ja sitä pitää hieman harjoitella, päätin kokeilla porkkanakakkua. Noi aiemmat leipomukset mitä täällä on mainittu, on enemmän tai vähemmän yksinkertaistettuja (esim Valkosuklaa-Amarula juustokakku tai Minuuttijuustokakku) kokeiluja, hyvän makuisia tosin, mutta onko ne oikeastaan leivontaa?

Porkkanakakun pohja kannattaa tehdä edellisenä päivänä jotta se ehtii jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista. Jos kuorrutteen lisää lämpimälle kakulle, lopputuloksen tuorejuusto voi muuttua nopeasti hieman härskiintyneen makuiseksi vaikkei se sitä olekaan.




Pohja
3 munaa (käytä luomuja)
2,5 dl sokeria (ei ruskeaa)
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia (Jos jauhat itse tangosta, niin varmista että on niin hienoa kuin mahdollista!)
200 g sulatettua voita (ei kiehuvan kuumaa!)
4 dl porkkanaraastetta (= 4 porkkanaa)

Kostutukseen 0,5 dl appelsiinimehua (Brämhults)

- Kuori ja raasta porkkana raastinraudan hienoimmalla terällä
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita
- Siivilöi ½ kuivista aineista muna-sokerivaahdon sekaan
- Lisää ½ voisulasta taikinan sekaan
- Lisää ½ porkkanarasteesta (ei tarvitse valuttaa) taikinan sekaan
- Sekoita nuolijalla hyvin
- Siivilöi toinen ½ kuivista aineista taikinan sekaan
- Lisää toinen ½ voisulasta taikinan sekaan
- Lisää toinen ½ porkkanarasteesta (ei tarvitse valuttaa) taikinan sekaan
- Voitele ja korppujauhota 21 cm matala uunivuoka ja kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista uunissa 200'C 30 minuuttia (ei kiertoilma, älä avaa luukkua välillä)
- Ota kakkuvuoka uunista ja anna jäähtyä
- Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa pitkällä veitsellä tasaisesti halki ja siirrä kansi sivuun
- Kostuta appelsiinimehulla kakkupohjan pohjakerros hyvin reunoja myöten

Kuorrute
200 g Philadelphia tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
50 g pehmeää voita
1 tl sitruunamehua

- Sekoita aineet 3 osassa keskenään tasaiseksi massaksi
- Lisää kolmannes kuorrutteesta kostutetun kakkupohjan päälle ohueksi tasaiseksi kerrokseksi.
- Nosta kakkupohjan kansipuolikas päälle
 
- Lisää loput kuorrutteet kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele pinnalle ohut kerros pähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti