31.12.2012

North Carolina Pulled Pork ja/tai Barbecue Pulled Pork

Haetuimmat 07.05.2012


Barbecue Pulled Pork
Tästä se sitten lähtee. Katsotaan mitä reissulta jäi lapaseen...tuo North Carolina versio on tymäkkä mutta mielestäni ehkä parempi (toimii slawn kanssa erinomaisesti), mutta voi olla aika stydi normimakuun. Siksi myös perus Barbecue Pulled Pork. Kun söin tätä duunissa lounaalla, liha oli mureutunut sellaiseksi näöltään että ihmiset luulivat minun syövät tonnikalaa...
Pulled pork ohje alinna

vajaat parikiloa sian lapaa
Barbecue Rubia (alla)
Mop sauce (alla)

Kahdella tapaa:
1. North Carolina Vinegar Sauce (Alla)
2. Perus Barbeque soosi (alla)

Cole Slawta (ohje täällä)


Barbecue Rub
1 dl ruskea sokeri
2 rkl paprikajauhe
1 rkl mustapippurirouhe
1 rkl suolaa ja 1 rkl savusuolaa (tai 2 rkl suolaa)
1 kynsi valkosipulia puristettuna
1 tl kuivattuaa sipulirouhetta
1 tl cayennea (tai muuta, Amarillo, Nagaa vähän jos haluaa potkua)

- Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin


Puoliväli. 2 tunnin päästä liha on

jo hyvin tummaa...
Mop Sauce
2 dl omenasiiderietikka
1 sipuli
2 Jalapenoa
1 rkl suolaa
vähän ruskeaa sokeria

- Leikkaa sipuli ja jalapeno ohuiksi siivuiksi
- Sekoita aineet ja laita jääkaappiin maustumaan. Mitä kauemmin seisoo jääskobessa sitä rikkaampi maku kehittyy.


North Carolina Vinegar Sauce
1,5 dl siiderietikka
2 rkl ketsuppi
1 rkl ruskea sokeri
2 tl suola
1 rkl tabasco tai muu hot sauce
1 tl chilirouhetta
1 tl mustapippurirouhe

- Yhdistä kaikki aineet ja sekoita niin kauan kunnes kaikki sokeri on liuennut.
(säilyy jääkaapissa umpioituna piiiiitkään)


Suikaloitua, kypsää lihaa. Revi
vielä hieman pienemmäksi.
Barbecue kastike
Vaihtoehtoinen ohje on täällä
1,5 dl Ketsuppi
0,5 dl siiderietikka
0,5 dl Worcesterkastike
0,5 dl ruskea sokeri
(1 rkl melassia)
1 rkl Dijon
0,5 rkl Tabasco
0,5 rkl Barbecue rubia (yllä)
1 tl nestesavua
1 tl mustapippurirouhe

- Sekoita kaikki aiheet kasarissa (joka ei reagoi etikkaan)
- keitä hiljalleen 10-15 minuuttia
- Säilö umpiotuihin purkkeihin


North Carolina versio
Ciabattan välissä
Pulled Pork
- Trimmaa liha puhtaaksi nahkasta ja isommasta rasvasta. Poista tarvittaessa luu ja jänteinen liha. Painele lihasta tasapaksu "tanko" että kypsyy tasaisesti.
- Hiero lihan pintaan Rubia. Lihan voi antaa maustua tai ryhtyä grillaamaan.
- Laita halutessasi kourallinen omenapuulastua ja hikkoria veteen likoamaan.
- Kuumenna briketit (Tämä ei ole mainos, mutta Weberin pallogrillit rulettaa!) piippusytyttimellä ja levitä hiilet reunoille (keskelle rasva-astia). Muillakin konsteilla voi toki grillata, mutta hiiliä voi mennä paljon.
- Lisää brikettien joukkoon aina välillä omena/hikkorilastuja jotka valutat ensin.
- Grillaa lihaa 4 tuntia epäsuoralla lämmöllä, 110-120'C, kannen alla vähän väliä Mop Saucella penslaillen. The More you baste, better it will taste!
- Käytä läpömittaria, kun lihan sisälämpö on 90'C, liha on valmis. Pinnan pitäisi olla lähes musta, ja liha on tässä vaiheessa niin pehmeää että se lähes hajoaa grillipihtien otteessa.
- Kääri folioon 15 minuutiksi ja anna levätä.
- Revi liha noin 2-5 cm suikaleiksi syiden mukaan.
- Sitten joko 1. North Carolina (todella pikantti) tai 2. Barbecue Pulled Pork

1. Kaada pari desiä North Carolina Vinegar Saucea lihan joukkoon ja sekoita
2. Laita Barbecue kastiketta kattilaan lihansuikaleiden kanssa ja kiehauta

- Grillaa pari sämpylää ja lapa väliin possua ja coleslawta. Juomaksi jotain hyvää jenkkiolutta, vaaleahko lager menee hyvin.

Ohjeessa kestää, mutta ei loppujen lopuksi ole kovin työläs ja on kaiken vaivan arvoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti