25.8.2011

Makeahko Homejuusto-BBQ leipä

Kohtuukombo taasen. Meinasin aluksi tehdä mureketta, sitten pohjattoman pizzan ja lopulta päädyin niiden hybridiin. Miksei tästä pihvejäkin voisi tehdä.
 

Jauheliha(lätty?)
700g Jauhelihaa
1 muna
1,5 dl korppujauhoa
1 iso sipuli
1 rkl mustapippurirouhetta
1 rkl grillimaustetta (esim tätä)
reilusti (= kourallinen) pilkottua rakuunaa
0,5 dl BBQ soosia (esim tätä)
Pirkka auringonkukkaleipää
Sinihomejuustoa
Aiolia (ohje alhaalla)

Salaattia
Tomaattia

- Pilko sipuli
- Sekoita jauski, muna, korppujauho, mustapippuri, rakuuna ja grillimauste sipulin kanssa taikinaksi
- Tasoita pellille 1 cm paksuksi levyksi
- Paistakiertoilmauunin keskitasolla 225'C 4 minuuttia
- Ota lätty uunista ja kaade/pyyhi paperilla ironnut rasva pois
- levitä lusikalla päälle BBQ kastike ohueksi kerrokseksi
- Siirrä grillivastuksen alle 250'C ja kypsennä 10 minuuttia tai kunnes BBQ soosi on muodostanut haluamasi glaseerauksen lätyn päälle ja ota pois uunista.
- Levitä kerros aiolia auringonkukaleivälle, sen päälle 2mm kerros sinihomejuustoa ja sopiva pala jauhelihalimpusta
- Päälle rapea salaatinlehti ja tomaatinsiivu

Toimii kuin ajatus. Suolainen sinihomejuusto ja aioli toimivat erinomaisesti makeahkon BBQ kastikkeen ja rakuunan tuoman makeuden kanssa.

Itse tein BBQ kastikkeen ja murskasin siihen kaikki vanhat savustetut Habanerot ja vaihdoin ketsupin tilalle tomaattimurskan ja pyreen
. Tämä makeahko kastike toimii erinomaisesti myös pirullisen tulisena. Mukava jälkipotku.

Juomaksi nautin pullollisen Trappistia kyytipojaksi jonka sahtinen soundi toimii hyvin osana makukonaisuutta.

Ai niin, se aioli! Tai ei tämä aioli ole vaan valkosipulimajoneesi, mutta itse kutsun tätä aioliksi.

Aioli

2 kananmunaa
1 rkl Dijon sinappia
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 rkl etikkaa
4 dl hyvää oliiviöljyä (itse teen 50-50 sekoituksella oliiviöljy-rypsiöljy)
4-5 kynttä valkosipulia

HUOM! Tee huoneenlämpöisiin aineisiin ettei juoksetu!
- Erottele keltuaiset
- Lisää sinappi, suola, valkopippuri ja puserrettu valkosipuli
- Sekoita hetki haarukalla
- Lisää etikka
- sekoita vatkaimella ja kaada joukkoon öljy ohuena norona kunnes majoneesi paksuuntuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti