13.8.2011

"Pizza" haaste


Opiskeluajoista, tai oikeastaan koko elämäni ajan, minulla on ollut pahemmanlaatuinen fiksaatio Saarioisten roiskeläppiin. Tai oikeastaan vain yhteen laatuun, kinkku "pizzaan" (se siitä lähi- ja luomuruoan nimeen vannomisesta...)


Kinkkupizzat ovat kelpotavaraa kun niitä tuunaa hieman, vaikka Aurajuustolla ja Emmentalraasteella ja päälle vielä ruokalusikallinen vihreää pestoa. Kun rakensin taloa, roiskelaput pitivät minut pitkälti ravittuna. Festareilla aikoinaan roiskelaput olivat pakkoeväs.


Olen lämmittänyt läppiä ihan vaan kuumalla auton kojelaudalla auringossa, savustanut, paistanut pannulla, grillissä, uunissa mikrossa jne.


Haasteena onkin nyt pimpata kinkkupizza uuteen uskoon, keksikääpä uusia ideoita, kokeilkaa ja kertokaa mitä tästä saa klassikosta saa aikaiseksi, meni sitten syteen tai saveen. Eli tehkääpä ateria jossa yhtenä raaka-aineena käytetään kinkkuläppää.

***
Kroketit

1 kommentti:

  1. Viime vuosina ei ole tullut roiskeläppiä syötyä, mutta lapsena olivat suurta herkkua! Söin ne joka kerta samalla tavalla: ensin täyte, sitten pohja. Nams, silloin.

    VastaaPoista