10.8.2011

Jerkkipekonileipä Karibian hengessä

Tämä on melko varmasti epäterveellisin ruoka jota olen tehnyt, mutta niiiiiin hyvää...

"Grillauspiplia"
Ostin Ameriikasta grillausraamatun jonka jerkkiporsas ohjetta sovelsin tähän ruokaan.

Paketti pekonia pilkottuna

Jerkkitahna
1 Chili (Tiukahko, Scotch bonnet/Habanero)
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
1 osa korianteria (tuoretta)
nippu persiljaa
sormenpään kokoinen pala inkivääriä
1 osa timjamia
2 osaa maustepippuria
Pekoni jerk seos
1 osa mustapippuria
1 osa kanelia
2 osaa soijaa
1 osa suolaa
2 osaa fariinisokeria
2 osaa viinietikkaa
tiraus tummaa rommia
1 osa limemehua
1/2 omena paloina


4 paahtoleipää

juustoraastetta

tomaattia

- pilko sipuli, valkosipuli, persilja ja timjami
- sekoita kaikki aineet
- sekoita joukkoon pekoni
- anna seistä huoneenlämmössä hetki
- kippaa seos pannulle ja paista jerkkipekoni, paahda samaan aikaan leivät
- Lisää seos leipien päälle ja laita jokaisen päälle hieman juustoraastetta ja annan juuston sulaa paistinpannulla kannen alla
- Lisää päälle tomaatin siivu


Itse lisäsin leivänpäälle ennen pekonia vielä cajun majoneesia tällä ohjeella. Lisäksi paistoin pekonin joukossa hieman papuja .


Lopputulos.
Mielettömän hyvää. Ruoka tuoksuu ja maistuu perverssillä tavalla korvapuustin ja pekonileivän yhdistelmältä. Fariinisokerin ja pekoninrasvan karamelisoima pekoni muiden aineiden kanssa on melkolailla uskomatonta. Omena tuo mukaan kevyttä makeutta (voiko tässäyhteydessä käyttää sanaa kevyt?), chili potkua ja etikka mukavaa happoa.

Kyytipojaksi vaikka mojito, päälle Jamaican blue mountain kahvit ja vaikka vanilja jäätelöä ja sormenleveys viskiä.

Amen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti