Tässäpä "salaatti" vähän äijämäisempäänkin makuun (taas, sori tuosta äijä-sanasta, en vaan keksinyt muutakaan tilalle). Tässä on jotain kuusikymmentäneljämiljardia kaloria ja hyvää se on. Väittäisin safkan istuvan erityisesti nautintoaineilla kyllästetyn illan jälkeiseen harmaaseen ja kohmeloiseen huomiseen, mutta safka menee kyllä muutenkin.
Omenan ja porsaan liittohan on aika klassinen ja hyvin yhdessä toimiva combo ja mielestäni sitä tukee erinomaisesti makea sipuli yhdessä taas suolaisen homejuuston kanssa. Koska annos olisi muuten aika heavy, tomaatti tuo mukavaa raikkautta, joka taas istuu pekonin ja paahtiksen kanssa. Ja chilin potkuhan menee tilanteessa kuin tilanteessa.
Paketti pekonikuutioita (125g)
1 omena
1 sipuli
½ kuivattu/savustettu chili (esim habanero)
4 reilua lehteä jääsalaattia
50g sinihomejuustoa
1 rkl ruokosokeria
voita
mustapippurirouhetta
savusuolaa
1rkl worchesterkastiketta
tomaatti
- Kuutioi ja kuori omena (punakaneli) ja leikkaa sipuli renkaiksi
- Paista pekonikuutioita hetki pannulla
- Lisää joukkoon omena
- Lisää joukkoon morttelissa muskattu chili
- Lisää 1 rkl worchesterkastiketta, ripaus savusuolaa ja ja mustapippurirouhetta, sekoita koko ajan
- Kun omena on hieman pehmennyt ja pekoni on paahtunut kypsäksi, kippaa pekoniseon kulhoon
- Lisää pannulle hieman voita ja ruokosokeri
- Lisää pannulle sipulirenkaat ja karamelisoi ne paistamalla niitä hetki sokerissa pannulla
- Kaada sipulit kulhoon pekonin päälle ja sekoita
- Murustele joukkoon sinihomejuusto ja tomaati lohkoina ja sekoita
- Laita lautaselle huuhdotut salaatinlehdet kokonaisina päällekäin
- Lusikoi kulhosta pekoniseosta salaatinlehtien päälle
Nauti paahtoleivän ja jääkylmän lagerin kanssa. Esim Corona limellä menee myös hyvin.
\m/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti