6.10.2012

Tulisenmakea pohjaton pizza ja raikas mojito

Tämä mennee diipisti osastoon äijäruoka (sori, vihaan äijä-termin käyttöä).

Nappasin idean tehdä pitkästä aikaa pohjatonta pizzaa kahvipöytäkeskustelusta. Tein pizzan joka mielestäni oli sangen tasapainoinen ja hyvin tulinen. Lihapohja toimi tasapainossa tulisen Habaneron kanssa. Myös suolainen palvattu siankylki ja makeantuinen tomaattikastike toimivat erinomaisesti yhdessä suolaisen kapriksen ja voimakkaan, hieman makeahkon emmentalin yhdistelmänä. Tomaatti tuo raikkautta muuten raskahkoon palaan. Suolaisenmakeahkon pizzan kanssa mojito toimi hyvin.

Pohjan tein naudan jauhelihasta (700g) johon lisäsin 2 kananmunaa, reilusti barbecue rubia ja hieman mustaapippuria. Kun taikina on valmis, painele se vajaa 1 cm paksuksi levyksi pellille ja paista 225'C (kiertoilma) 5 minuuttia, ota uunista kaada irronnut rasva pois ja kuivaa pinta talouspaperilla. Lisää päälle tomaattikastike.

Tomaattikastikkeeseen laitoin ½dl BBQ soosia, ½dl tomaattipyrettä, ½dl ketsuppia ja maustoin sen 2 valkosipulin kynnellä, 1 rkl worchesterkastikkeella, ripauksella suolaa ja sokeria sekä reilulla määrällä mäkimeiramia (oregano).

Tomaattikastikkeen päälle 1 sipuli renkaina, 1 tomaatti kiekkoina, kapriksia maun mukaan ja 1 habanero kiekkoina. Lisäksi muutama siivu palvattua siankylkeä. Päälle vielä reilusti emmentalia. Ja uuniin 10 minuutiksi (sama lämpö).

Ota "pizza" uunista ja kaada irronnut rasva pois ja laita uuniin vielä 2 minuutiksi.

Toimii. Vähärasvainen karppipizza. Ja tosiaan mojito natsasi ruokajuomana kuin nyrkki silmään, liekö syynä etäisen karibialainen makeus ja habaneron potku kontra hapan lime, raikas minttu ja rommi.

Mutta koska en karppaa, kokeilin myös palaa chipotlemajoneesilla (majoneesia ja silputtua chipotle-chiliä) voidellulle ruisleivälle. Toimii myös näin.

1 kommentti: