Ostin eilen sharon hedelmää (aka kaki aka persimoni) koska en ole ikinä ostanut ja mietin mitä tästä saisi aikaiseksi. Maku ja koostumus ovat jossain persikan ja luumun tai kriikunan välimaastossa. Mandariinin kanssa maut olisivat varmasti natsanneet, mutta kun niitä ei taloudessamme ole ollut pitkäääääään aikaan piti keksiä jotain muuta. Sorbet. With a twist. Perinteisemmän saat vaikka korvaamalla persimonin melonilla.
1 persimoni
1/2dl villivadelmia
1 lime
- kuori persimoni (lusikalla niinkuin kiwi)
- sauvasekoittimella persimoni ja vadelmat soseeksi
- raasta joukkoon limen kuori ja sekoita
- laita pakastimeen 30 min ja sekoita hileytynyttä sosetta vartin kohdalla ettei sorbet jäädy umpijäähän kulhossa.
Muotoile miten haluat ja tarjoile pienen suklaakastiketilkan kanssa. Tee suklaakastike sulattamalla suklaata vesihauteessa, lisää joukkoon hieman hyvää, tummaa kaakaojauhetta ja ruokalusikallinen ehtaa täysmaitoa.
Päälle vielä vähän basilikaa tai minttua ja kylkeen tymäkät sumpit (ja joku keksi olisi sopinut. Manteli tai pähkinä).
Persimonin liha on koostumukseltaan hieman erikoista, luumuista tai tomaattista, hieman kuin makeahko osteri, sellasta joka vaatii mukaan jotain missä on tekstuuria ja maultaan sellainen että se vaatii ehdottomasti hieman kirpeyttä esim sitrushedelmistä tai marjoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti