6.11.2011

Parasta pizzaa - Kylmäsavulohipizzaa

Revisit kylmäsavulohipizzaan jota käsittelin joskus, tässä päivitetty versio.


Pohja:
noin 2 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
vähän sokeria
2 rkl oliiviöljyä
5 dl vähnäjauhoja


Tomaattikastike:
1 dl ketsuppia
1 dl Muttin tomaattipyrettä
Oreganoa
Suolaa
vähän sokeria
mustapippurirouhetta


Täyte:
Kylmäsavulohta
1 sipuli
Kapriksia
Emmental raastetta
Creme Fraichea
Basilikan lehtiä


- sekoita kuivahiiva jauhoihin suolan ja sokerin kanssa, sekoita
- lisää vesi ja oliiviöljy ja vaivaa taikinaa 5 min
- Anna nousta peitettynä 20 minuuttia
- Laita pizzakivi uuniin ja anna uunin lämmitä
- Tee tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset


Jos teet taikinaa useamman pallon valmiiksi kerralla, laita ne tässä vaiheessa jääkaappiin.


- Kauli noin 2 mm paksuksi (jauhota molemmat puolet) ja laita kuuman pizzakiven päälle
- Lisää Tomaattikastike
- Lisää tomaattikastikkeen päälle ohuiksi renkaiksi leikattu sipuli
- Lisää kaprikset
- Lisää Kylmäsavulohi
- Lisää Juustoraaste


- Paista 250'C muutama (4-5) minuuttia


- Kun otat pizzan uunista lisää päälle 3 rkl creme fraichea ja basilikan lehtiä


Tästä ei pizza enää parane! Jälkkäriksi hieman vaniljajäätelöä ja limoncelloa (tai Papagallon sitrussorbettia, jos sitä olisi...)


Samalla tein "roiskeläpän" kokoisia pikkupizzoja jauhelihasta joita onkin hyvä ottaa töihin evääksi. Näitä pienempiä onkin mukavampi tehdä kuin isoja.


Tein kerran eräisiin juhliin näitä samoja, tein pohjat ja tomaattikastikkeet valmiiksi ja laitoin jääkaappiin. Sitten illan kuluessa otimme taikinat ja kastikeet ja täytteet (prosciuttoa, kylmäsavulohta, salamia, oliiveja, kapriksia, sipulia, juustoa, basilikaa jne) pöydälle ja jokainen sai kasata haluamaansa "gourmet" pizzaa, koska pizzat on uunissa vain 4 minuuttia, sen vielä kukin jaksaa odottaa, ja jokainen saa kasata juuri sellaista pizzaa kuin itse haluaa.


Ihan hauskaa kokata yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti