14.11.2011

Perunaröstia ja rosvopaistia

Annoksessa toimii mielestäni erittäin hyvin makujen ja tekstuurien kontrasti. Annoksessa rapea rösti saa mainion parin uppomunasta, samoin suolaiset maut hakevat hyvän tasapainon makeahkosta maissikastikkeesta. Annos on äärimmäisen helppo ja nopea.

Pohja - rösti
Rösti
3 Rosamunda perunaa
1 Sipuli
1 muna
½ dl korppujauhoja
suolaa
mustapippurirouhetta
voita paistamiseen

- Kuori Rosamunda ja raasta
- Raasta sipuli
- Sekoita kaikki aineet
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi
- tee pammulle noin 1 cm paksuja haluamasi kokoisia kakkuja perunasta ja paista röstit kauniin ruskeiksi

Valitettavasti kuva ei aivan tee
ansaitsemaansa oikeutta
annokselle.
Maissikastike
1 purkki ruokakermaa
3 rkl maissia suolaliemessä

- Kiehauta maissit kermassa ja soseuta sauvasekoittimella


Uppomuna
- Kiehauta vesi ja lisää lusikallinen etikkaa
- Liko muna lasiin (varo ettei keltuainen hajoa)
- Pyöräytä veteen pyörre lusikalla
- Kippaa muna pyörteen keskelle
- Keitä 2 minuuttia


Annoksen kokoaminen
- Pohjalle rösti
- Päälle Rosvopaistia maun mukaan
- Päälle uppomuna
- Päälle pari ruokalusikallista kastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti