20.11.2011

Helppo peruscurry ja kuminariisiä

Erittäin nopea ja helppo peruscurry, joka siis toimii näin lihansyöjällekin (Itse en ole maailman suurin äyriäisten tai kuminan ystävä, mutta tämä toimii superhyvin. Pitää hieman korjata asenteita.) vaikka tästä jättäisi ravut pois ja tekisi pelkän kasvisversion.


Annos on pohjois-Intialaista tyyliä, eli maustettu, mutta hyvin herkkä (Yleensähän Intialainen ruoka mielletään järjettömän voimakkaisiin etelän-Intian ruokiin) ja mieto. 


Katkarapucurry
200g Scampeja /Jättiläiskatkarapuja
1 iso sipuli
3 tomaattia
1 vihreä chili
3 kynttä valkosipulia
pala inkivääriä (1 rkl)
reilu 1 tl garam masalaa
reilu 1 tl jauhettua korianteria
vajaa 1 tl juustokuminaa
2 dl kookoskermaa
suolaa
3 rkl kirkastettua voita/öljyä


- soseuta yleiskoneella/sauvasekoittimella chili (poista siemenet), tomaatit (poista kova kanta) ja sipuli
- Kuumenna voi/öljy ja lisää sekaan sose, paista minuutti
- purista valkosipulit ja raasta inkivääri joukkoon, paista minuutti
- Lisää mausteet ja paista muutama minuutti kunnes öljy alkaa erkanemaan
- Lisää suolaa maun mukaan
- Lisää kookoskerma ja anna kiehua muutama minuutti
- Lisää peratut katkaravut ja keitä 2 minuuttia


Kuminariisi
1,5 dl Pitkäjyväistä riisiä
vajaa 3 dl Vettä
Suolaa
2 rkl kirkastettua voita tai öljyä
1 sipuli
1 rkl kuminan siemeniä
Korianteria


- Huuhdo riisi
- Lisää riisi suolattuun kiehuvaan veteen ja keitä lähes kypsäksi (kunnes vesi on imeytynyt)
- kuumenna toisessa pannussa voi/rasva ja freesaa sipuli
- Lisää kuminan siemenet sipulin joukkoon ja ja ruskista kunnes siemenet ritisevät
- Lisää joukkoon riisi ja lisää tilkka vettä
- Keitä kunnes vesi on imeytynyt
- Sekoita joukkoon korianterinlehdet


Tarjoile naanleivän kanssa ja pyöräytä mukaan pieni mangolassi ja hyvää (esim Bramhults) appelsiinimehua.. Jälkkäriksi söimme Key Lime juustokakun siivut ja limen soundi raikasti mukavasti suun ruoan jälkeen (nämä Stockan herkusta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti