20.11.2011

Vohvelikahvila

Kävin pitkästä aikaa vohvelikahvilassa (Pitäisi käydä useammin, jää aina jostain syystä väliin). Tulee mieleen Amsterdamin vohvelikahvilat, joskin vohvelit ovat enemmän skandinaavisen kokoisia eikä suurehkon perhepizzan kokoisia kuten Amsterdamissa.

Vohvelikahvilahan on sangen pieni ja usein saa varautua pieneen jonottamiseen, mutta tälläkertaa päästiinkin Suoraan asiaan. Rouva otti savukala vohvelin, itse menin kinkkuversiolla.


Kinkku oli sekoitettu vohvelitaikinan sekaan, mikä toimikin ihan hyvin. Nähtävästi kinkkukuutiot kipattiin juoksevan taikinan päälle suoraan vohveliraudalle. Päällä oli punajuurta ja raejuusto-suolakukku sekoitusta. Tästä tuli kovin Slaavilainen klangi annokseen mikä viehätti kovasti. Ehkä pieni sipulisilppu olisi tenyt annokselle terää, samoin etikkainen punajuuri.Savulohiversiossa kala sörsseleineen oli sen sijaan vohvelin päällä, hyvin toimi sekin. Joskin on sanottava että Kinkkuversio oli paljon parempi. Siinä oli enemmän suolaa. Kalaversioon olisi ehkä istunut mätikin.

Taikina oli keskeltä hieman pehmeähköä, itse pitäisin hieman enemmän pikkuisen rapsakammaksi paistetuista, siis näisssä suolaisissa vohveleissa. Makeissa tällainen taikina on kuitenkin juuri passeli.

Kaikenkaikkiaan käymisenarvoinen paikka. Mukava atmosfääri, ihan hyvä palvelu ja mukavat ruoat. Aamiais, brunssi ja lounaspaikkana sangen kelvollinen, jos asuisin tai työskentelisin lähistöllä, kävisin täällä melkovarmasti usein. Täällä ja Inezissa vuorotellen. Ja Tivolissa. Kai.

Niin joo, kahvikin oli superhyvä. Jokatapauksessa hyvä arvosana tälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti