Jättegott! Vanha Klassikko! Janssons fretelse.
Janssoninkiusaus
Kilo perunoita
2 Sipulia
2 purkkia anjovisfileitä
3 Purkkia kermaa
Mustapippuria
Suolaa
- Kuori perunat ja siivuta/suikaloi
- Silppua sipulit ja sekoita perunoiden kanssa
- Levitä kerros voidellun uunivuoan pohjalle
- Levitä päälle purkillinen anjovisfileitä
- Toista kunnes aineet on loppu (päällimmäinen kerros peruna-sipulia)
- Lisää yhteen väliin suolaa maun mukaan (vähän) ja mustapippurirouhetta
- Kaada päälle kermat ja 1 anjovispurkin mausteliemi
- Kypsennä uunissa puolitoista tuntia-tunti kolmevarttia (perunoiden koosta riippuen)
Nauti suolakurkun ja/tai etikkapunajuuren kera. Tämä on muuten hyvä krapulamättö.
Huom, käytä "Skandinaavista anjovista" eli kilohailia, ei "oikeaa" anjovista eli sardellia. Tulee paremman makuista.
Janssoninkiusaus
Kilo perunoita
2 Sipulia
2 purkkia anjovisfileitä
3 Purkkia kermaa
Mustapippuria
Suolaa
- Kuori perunat ja siivuta/suikaloi
- Silppua sipulit ja sekoita perunoiden kanssa
- Levitä kerros voidellun uunivuoan pohjalle
- Levitä päälle purkillinen anjovisfileitä
- Toista kunnes aineet on loppu (päällimmäinen kerros peruna-sipulia)
- Lisää yhteen väliin suolaa maun mukaan (vähän) ja mustapippurirouhetta
- Kaada päälle kermat ja 1 anjovispurkin mausteliemi
- Kypsennä uunissa puolitoista tuntia-tunti kolmevarttia (perunoiden koosta riippuen)
Nauti suolakurkun ja/tai etikkapunajuuren kera. Tämä on muuten hyvä krapulamättö.
Huom, käytä "Skandinaavista anjovista" eli kilohailia, ei "oikeaa" anjovista eli sardellia. Tulee paremman makuista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti