23.11.2011

Tymäkkä Chili Spydäri

Pubescens suvun chileistä mielen-
kiintoisia tekee poikkeava kapsiini-
koostumus ja paksu hedelmäliha joka
iskee vasaran lailla.
Tällä "perinneruoka" viikolla piti tehdä kotimaisia klassikoita. Satuin kuitenkin katsomaan videon kotimaisista sikatiloista ja hommat meni uusiksi koska päätin alkaa boikotoimaan tehotuotettua sianlihaa, ja meidän kylältä kun ei löydy kuin ko tavaraa karjalanpaisti saa siis odottaa. Voi kuulostaa tekopyhälle koska samaan aikaan käytän kuitenkin esim makkaraa mihin samaa lihaa todennäköisesti on käytetty. Näin kuitenkin aion toimia. En aio asiasta tämän enempää paasata tälläerää.


Roiskasu
Tymäkkä spydäri
1 tanko HK:n Sinistä
1 sipuli
4 perunaa
2 chiliä (rocoto)
1 kynsi valkosipulia
dijon sinappia
vettä
savusuolaa
mustapippuria

 - Pilko perunat siivuiksi
- Silppua sipuli
- Lisää perunat ja sipuli pannulle ja paista hetki voissa
- Lisää pannulle 1,5dl vettä ja anna kiehua kunnes vesi on haihtunut.
- Lisää siivutettu makkara, pilkottu valkosipuli ja pilkottu chili
- Lisää mausteet ja paista hetki
- Lisää sinappia noin 1 rkl ja sekoita
- Lisää persiljasilppua

Tarjoile etikkapunajuurten ja toiseltapuolelta paistetun kananmunan kera. Muista lisätä myös hieman Felix ketsuppia päälle.

1 kommentti:

  1. Joku muukin on päättänyt boikotoida sianlihaa, tämä hyvä. Reseptikin on hyvä, alkoi tehdä mieli pyttistä! :D

    VastaaPoista