19.11.2011

Tapaksia vaihteeksi ja French toast versio

Viimeviikolla on tullut taas päivittäin tehtyä jonkin näköistä tapas pöytää. Hommaan menee valmisteluineen tunti, mutta on kivaa syödä pitkin iltaa pikku suupaloja, hyvää ja esteettisesti ihan kivan näköistä. Paahdettua paprikaa, itsemarinoituja oliiveita, Perunakakkuja, pieniä leipiä, katkarapuvartaita. Jälkkäriksi French toast muunnelma. Alla muutamia ideoita.

Paahdetut paprikat kaikessa yksinkertaisuudessaan, paahda hetki pannulla ja tohota kuori mustaksi & kuori.

Oliivit silputun valkosipulin ja sipulin kanssa oliiviöljyyn.

Perunakakut, raasta rosamunda ja puolikas sipuli, lisää vähän mustapippurirouhetta ja suolaa ja 1 muna, sekoita ja paista pannulla. Kauniin ruskean perunakakun päälle pari lusikallista majoneesia (alla).

Paahda leivät, leikkaa paahtis 4 osaan, päälle majoneesia (majoneesia, valkosipulia ja savustettua paprikaa ja vähän Muttin tomaattipyrettä, sekoita), manchegolastu, keitetyn munan siivu, paistettu perunasiivu ja päälle paistettu kalapulla tai choorizo/salamisiivu. Kruunuksi pätkä paahdettua paprikaa.

Katkarapuvartaat, kuumenna öljyä pannulla ja lisää sekaan silputtuja valkosipulinkynsiä, töki jättiläskatkarapuja puutikkuun ja paista kuumalla pannulla pikaisesti valkosipuliöljyssä.

Myös joku Schwartzwaldin kinkku setti (pidän siitä enemmän kuin esim serranosta, savustus ja hieman suolaisempi maku toimivat kohdallani) ja vaikka kirsikkatomaatti salaatti istuvat kokonaisuuteen. Ja kunnolla paahdettu ohut possun kylki (tai korvaa/poskea jos on saatavilla). 

Edit:
Kotimainen versio,
Paahdettua ruis- ja
vehnäleipää, päälle
tätä maustettua valkos.
majoneesia, cheddaria,
paistettu makkarakuppi
HK:n Sinisestä, emmentalia.
Käytä nopeasti uunissa että
juusto sulaa. Osaan paprikaa
ja osaan tomaattia, pieni
sipulin pala ja Matin mainio
sinappia. Syö mukavina
annospaloina.
French toast, paahda paahtis, kaada päälle vaahterasiirappia, mantelilla maustettua kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä ja päälle taas vaahterasiirappia ja raasta hieman suklaalastuja. Kylkeen vähän marjoja.

Ja tietysti laadukasta kahvia ja Espanjalaista brandyä. Juomaksi joku mukava helppo esim Crianza. Ja joka Cava menee ihan mukavasti vaikka illanistujaisissa (kysy Alkosta suositusta).

No, tämäviikko siis on mennyt taas näissä merkeissä, ensi viikon vedän Suomilinjalla. Pitäisi tehdä Karjalanpaistia (jota mummi oli taas tehnyt kun käväisin, herkkua!), mustikkasoppaa ja riisipuuroa, perus makkarasoosi tai pyttis HK:n Sinisestä (ei ole kuin tämä makkara näihin käyttöötarkoituksiin). Tosin ainakin pari päivää vierahtaa illat liiketuttujen kanssa illallisella (pitäisikin keksiä Intialaiselle dellegaatiolle Tampereelta joku tasokas kasvisravintola, kenelläkään ideoita???)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti